Smer vníma Fedora kladne, HZDS má výhrady

Nástupcom odchádzajúceho ministra obrany Juraja Lišku by sa mal stať človek, ktorý má viac skúseností a väčšiu autoritu v rezorte, myslí si podpredseda ĽS-HZDS Milan Urbáni. Reagoval tak na pondelkové nominovanie štátneho tajomníka Martina Fedora na post šéfa rezortu obrany Ústrednou radou SDKÚ-DS.

31.01.2006 10:07
debata

„Je to zodpovednosť vládnej koalície. Myslíme si, že minister by mal byť starší, ale treba si počkať na jeho kroky. Možno má dostatok skúseností,“ povedal Urbáni. Nemyslí si však, že Fedor bude mať dostatok autority v rezorte na to, aby do volieb presadil nejaké zmeny.

Nominovanie Fedora vníma poslanec Smeru-SD a predseda brannobezpečnos­tného výboru Národnej rady SR Robert Kaliňák pozitívne. „Pôsobil už dlhší čas v funkcii štátneho tajomníka, je to prirodzený nástupca. Verím, že to bude dobrá zmena,“ konštatoval Kaliňák. Všetky vylepšenia v rámci Ozbrojených síl SR či technické, profesionálne alebo vo vzťahu k občanom budú mať podľa Kaliňáka podporu výboru aj strany Smer.

Komunistická strana Slovenska sa zatiaľ k nominácií Martina Fedora na post ministra obrany nevyjadrilo.

Ústredná rada SDKÚ-DS nominovala na post ministra obrany po odchádzajúcom Jurajovi Liškovi súčasného štátneho tajomníka rezortu obrany Martina Fedora. Svoju rezignáciu oznámil Liška 27. januára v súvislosti s tragickou haváriou vojenského lietadla AN-24, pri ktorej zahynulo v Maďarsku 42 osôb.

debata chyba