Vypovedal možný útočník na Malinovú

Takmer dve hodiny vypovedal na Generálnej prokuratúre mladík Róbert Benci, ktorého za možného útočníka na študentku Hedvigu Malinovú označil ešte v auguste svedok Zdeno Kamenický z Nitry. Spolu s ním na prokuratúre vypovedali aj jeho najbližší príbuzní, matka a stará mama.

22.10.2007 18:08 , aktualizované: 21:00
Hedviga Malinová Foto: ,
Hedviga Malinová
debata

Vypovedať mal v pondelok aj jeho strýko, ten však musí prísť na prokuratúru ešte raz, keďže prokurátor vypočúval Benciho a jeho rodinu viac ako šesť hodín. Matka mala mladíkovi podľa televízie TA 3 poskytnúť alibi na čas, keď bola Malinová prepadnutá. Tvrdila, že jej syn spal v tom čase doma.

„Po výsluchu pána Benciho a jeho rodinných príslušníkov môžem skonštatovať, že ani jeden z nich nevyvrátil tvrdenia pána Kamenického. Z výpovede svedkov som zistil, že v roku 2006 nikto právnym spôsobom nezisťoval, kde sa tento mladý pán v kritický deň nachádzal. Ľudia, ktorí mali potvrdiť jeho alibi, neboli poučení ako svedkovia a dokonca si myslím, že ani nikdy vypočúvaní neboli. Ak teda ktosi v minulosti tvrdil, že tento mladý muž (Róbert Benci) má nepriestrelné alibi, tak potom na tomto výsluchu musel niekto klamať,“ povedal po výsluchu advokát Hedvigy Malinovej Roman Kvasnica.

Polícia ešte v minulosti tvrdila, že Benci bol medzi šesťsto preverovanými osobami a „mal nepriestrelné alibi“. Mladík však pre médiá uviedol, že na nijakom výsluchu nebol. Advokát Malinovej však tvrdí, že mladík nebol medzi vypočúvanými.

„Dozvedeli sme sa, že minulý rok vôbec neboli vypočúvaní,“ povedal advokát Kvasnica, pričom upozornil, že výraz „nepriestrelné alibi“ v trestnom konaní nepozná. Polícia sa v pondelok k týmto informáciám odmietla vyjadriť, kým nie je vyšetrovanie ukončené. Rovnako sa k prípadu odmietla vyjadriť aj prokuratúra.

debata chyba