Na vysoké školy sa dá prihlásiť ešte aj v lete

Odoslanie prihlášky na vysokú školu ešte nie je premárnenou šancou, viacero univerzít uzatvára prijímanie nových študentov počas letných mesiacov. Júlové a augustové termíny sa väčšinou týkajú druhých kôl prijímačiek. Do 18. júla berú prihlášky na Fakulte managmentu Univerzity Komenského v Bratislave, do 21. júla na Fakulte zdravotníctva Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka v Trenčíne a na Fakulte záhradníctva a krajinného inžinierstva Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre.

12.07.2008 18:47
Študenti, žiak, žiaci, škola, vysoká škola Foto:
Ilustračné foto.
debata

Záujemcovia o štúdium na Fakulte elektrotechniky a informatiky Technickej univerzity v Košiciach majú čas na odoslanie prihlášky do 25. júla. Na konci mesiaca, 31. júla uzatvárajú prijímanie prihlášok štyri fakulty – Fakulta dramatických umení Akadémie umení v Banskej Bystrici, Fakulta priemyselných technológií so sídlom v Púchove Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka v Trenčíne, Teologická fakulta Trnavskej univerzity v Trnave a Evanjelická bohoslovecká fakulta Univerzity Komenského v Bratislave.

Do 8. augusta sa treba prihlásiť na Materiálovotechno­logickú fakultu v Trnave Slovenskej technickej univerzity v Bratislave a na Fakultu špeciálnej techniky Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka v Trenčíne, do 10. augusta na Technickú fakultu a Fakultu agrobiológie a potravinových zdrojov Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre. Konečný termín 15. august platí pre Fakultu chemickej a potravinárskej technológie Slovenskej technickej univerzity v Bratislave a Fakultu prírodných vied Univerzity sv. Cyrila a Metoda v Trnave. Na Elektrotechnickú fakultu Žilinskej univerzity v Žiline sa treba obrátiť najneskôr do 20. augusta a na jej Stavebnú fakultu do 31. augusta. Hutnícka fakulta Technickej univerzity v Košiciach si stanovila posledný deň akceptovania prihlášok na 22. augusta.

Vysoké školy požadujú okrem zaslania prihlášok aj ďalšie dokumenty, väčšinou životopis, potvrdenie o zaplatení poplatku za prijímacie pohovory, kópie diplomov, certifikátov či vysvedčení zo zahraničných škôl. Prihlášky treba vyplniť podľa toho, o ktorý stupeň štúdia máte záujem. Môže ísť o bakalárske, magisterské, inžinierske alebo doktorandské vysokoškolské štúdium. Formulár prihlášky sa dá stiahnuť z webovej stránky Ministerstva školstva (MŠ) SR www.minedu.sk.

debata chyba