Stávkari si dobre zgustli na voľbách, kancelárie na nich poriadne prerobili

V stávkových kanceláriách, v ktorých ponúkali možnosť tipovať na výsledky prezidentských volieb, favorizovali aj v druhom kole víťazstvo Ivana Gašparoviča. Aj keď podľa generálneho riaditeľa spoločnosti Niké Otta Bergera kancelária "prerobila asi 2 milióny korún (asi 66388 eur)."

06.04.2009 16:24
debata

Do Niké si prišlo vsadiť „nečakane veľa,“ okolo 12 tisíc ľudí, z nich 10 percent za víťazku tipovalo Ivetu Radičovú. Počet tipujúcich bol v druhom kole vyšší, pretože hráči „v prvom ešte nemali istotu.“

Na víťazstvo Ivana Gašparoviča tipujúci v Niké vsadili približne 215 000 eur. Kurz na oboch kandidátov sa menil, začínali na úrovni 1,5 na víťazstvo prezidenta a 3,4 na Radičovú. Ku koncu kurz klesol na 1,2 na Gašparoviča, u Radičovej stúpol na 4. Hráči mohli v Niké vsadiť nielen na víťaza, ale aj na volebnú účasť. Hranice účasti Niké stanovila od 0 do 46 percent s kurzom 2,1, alebo nad 46 percent s kurzom 1,6. „Celkove 80 percent tipovalo volebnú účasť nad 46 percent,“ dodal Berger.

Najvyššiu výhru získal hráč z Košíc, ktorý vsadil 5000 eur a ešte s kurzom 1,5 vyhral 7500 eur. „To bola najvyššia stávka, bolo aj veľa takých, ktorí dávali 100 eur alebo niekoľko stoviek eur,“ spresnil šéf Niké. Ako dodal, „vlastne sme boli prví, kto vedel, ako voľby dopadnú, pretože tipujúci by zrejme nešiel dávať peniaze na víťazstvo jedného a potom voliť druhého,“ uviedol Berger.

Po vyhlásení oficiálnych výsledkov prezidentských volieb začali v nedeľu vyplácať výhry aj v stávkovej spoločnosti Fortuna, kde podali tipujúci okolo 1200 až 1300 tiketov. Ako povedal Marián Varga z oddelenia bookmakingu, na Gašparoviča vsadili asi 50 tisíc eur s vypísaným kurzom pre druhé kolo 1,4 na víťazstvo, ktorý potom znížili na konečných 1,25. Na Radičovú vsadili celkom 10 tisíc eur, jej kurz bol na začiatku 2,5 na víťaza, postupne sa zvyšoval až na 3,5.

Tipujúcich v druhom kole „bolo málo, nedá sa to porovnať s bežnými vkladmi na športové súťaže.“ V prvom kole „bolo tiketov o niečo menej, ale ani to nebolo porovnateľné napríklad s tým, čo sa vsadí na play off hokejovej ligy. Toto sú len naozaj okrajové záležitosti. Ľudia, ktorí prišli, chodia stávkovať na vypísané kurzy na športové súťaže. Toto nebol pre nich cieľ.“ Pokiaľ ide o zatiaľ najvyššiu výhru, podľa Vargu bolo niekoľko vkladov vo výške 500 eur a za 500 eur v kurze 1,4 Fortuna vyplatila výhru 700 eur.

debata chyba