Polícia navrhne, aby Rezešovú vzali do vyšetrovacej väzby

Maďarská polícia navrhne príslušnej prokuratúre, aby Košičanku Evu Varholíkovú-Rezešovú, ktorá v utorok (21.8.) spôsobila na maďarskej diaľnici M3 nehodu, pri ktorej traja ľudia zhoreli v osobnom aute a jedna žena utrpela ťažké zranenie, vzali do vyšetrovacej väzby.

22.08.2012 13:23
Rezešová, havária, Maďarsko Foto:
Prevrátené BMW Evy Varholíkovej-Rezešovej.
debata (36)

Podľa maďarskej tlačovej agentúry MTI to vyhlásila hovorkyňa veliteľstva polície Peštianskej župy Andrea Beluzsárová-Beliczová s tým, že súd o jej osude rozhodne zrejme ešte tento týždeň.

Hovorkyňa poznamenala, že dôvodom iniciovania vzatia do vyšetrovacej väzby je vážnosť následkov nehody, opitosť vodičky, ako aj skutočnosť, že vinníkom nehody je cudzia štátna príslušníčka.

Slovenku polícia vypočula ako podozrivú zo spôsobenia nehody z nedbanlivosti s následkom úmrtia viacerých osôb a zadržala ju. Výpoveď 35-ročnej Varholíkovej-Reześovej podľa Beluzsárovej-Beliczovej nie je možné zverejniť.

Hovorkyňa v utorok uviedla, že Košičanka v čase havárie bola pod vplyvom alkoholu. Predbežné výsledky vyšetrenia potvrdili „stredný stupeň opitosti“, množstvo alkoholu v jej krvi vzhľadom na ochranu osobnosti a súčasný stav vyšetrovania však odmietla spresniť.

V osobnom aute značky Fiat Punto, do ktorého narazilo BMW so slovenským evidenčným číslom, zhoreli traja ľudia. Pri nehode, ktorú spôsobila žena za volantom BMW, sa štvrtý cestujúci fiata zranil ťažko a ľahšie zranenie utrpela aj vinná vodička.

Slovenka na diaľnici M3 pri 44. kilometri smerom na Budapešť za volantom zrejme zaspala a zozadu narazila do fiata, ktorý po následnom náraze do zvodidiel začal horieť.

Tri osoby v aute zhoreli; 54-ročnej žene sa podarilo z horiaceho vozidla vyliezť, utrpela však popáleniny druhého a tretieho stupňa, v kritickom stave ju previezli do budapeštianskej vojenskej nemocnice. Obete nehody vyslobodili z vraku hasiči po uhasení požiaru.

Rezešová: Moja dcéra je pripravená niesť zodpovednosť

Tragická dopravná nehoda, spôsobila Varholíková-Rezešová pod vplyvom alkoholu, je podľa jej matky Evy veľkým nešťastím a tragédiou. Uviedla to vo vyhlásení s tým, že sa jej rodina s pokorou a výčitkami na celý život hlboko ospravedlňuje rodinám pozostalých.

„Všetkých nás to veľmi mrzí. Moja dcéra je pripravená niesť plnú zodpovednosť a následky tejto tragédie,“ uviedla Eva Rezešová.

36 debata chyba