Ústavný súd vyhovel Čentéšovej námietke

O sťažnosti Jozefa Čentéša proti rozhodnutiu prezidenta Ivana Gašparoviča nevymenovať ho do funkcie generálneho prokurátora a predčasnom opatrení, ktoré by mohlo zastaviť novú voľbu generálneho prokurátora bude rozhodovať nový senát v zložení Marianna Mochnáčová, Ján Luby a Ladislav Orosz. Senát v zložení Lájos Mészáros, Juraj Horvát a Sergej Kohut rozhodol, že sudcovia Peter Brňák a Milan Ľalík boli vylúčení z rozhodovania o Čentéšovej sťažnosti. Informovala o tom hovorkyňa súdu Anna Pančurová.

24.01.2013 13:41
čentéš vlajka
Jozef Čentéš
debata (68)

Ústávny súd tak prijal Čentéšovu namietku voči týmto dvom sudcom. Predseda parlamentu Pavol Paška predĺžil termín, dokedy možno prihlásiť kandidátov do voľby generálneho prokurátora do 29. januára. Smer zatiaľ nemá súhlas žiadneho prokurátora s kandidatúrou.

Ani hlavný kandidát Jaromír Čižnár ho nechce dať, kým Ústavný súd nepovie, či vydá predbežné opatrenie, ktorým by voľbu zakázal. Žiada ho o to Čentéš. Hovorkyňa súdu nevedela povedať, či je možné, že do termínu predloženia kandidátov na generálneho prokurátora rozhodne.

© Autorské práva vyhradené

68 debata chyba