KDH: V cestovnom ruchu sú ohrozené tisíce pracovných miest

Na Slovensku sú podľa podpredsedu KDH Petra Belinského ohrozené tisícky pracovných miest v cestovnom ruchu. Ako povedal, zamestnávatelia v oblasti cestovného ruchu ešte nikdy neboli vystavení takým zlým podmienkam, aké im pripravila súčasná vláda.

27.11.2014 10:05
debata (27)

„Nepružný Zákonník práce, ktorý nerešpektuje sezónnosť ich podnikania, vysoké odvodové zaťaženie práce ich zamestnancov, ako aj daňové zaťaženie, ich postupne privádza k likvidácii,“ uviedol. Fatálne následky podľa neho nesie aj vojnový konflikt na Ukrajine a následná zmena klímy medzi Ruskom a EÚ.

„Autá či lietadlá s Rusmi a Ukrajincami prichádzajúcimi osláviť novoročný ‚prazdnik‘, sú iba zbožným prianím,“ vyhlásil.

Slovensku podľa Belinského neostáva nič iné, ako službami a reklamou presvedčiť Slovákov, Čechov, Poliakov a Maďarov, aby nás prišli navštíviť.

„Našej pozornosti pritom nesmú ujsť ani Ukrajinci a Rusi pri čo najnižších reklamných nákladoch. Rozhodujúci potenciál vidím v krajinách, ktoré sú súčasťou EÚ, kde celkové náklady na dovolenku sú podstatným, ak nie hlavným kritériom výberu. Myslím tým hlavne Pobaltské krajiny, Balkán a Bulharsko s Rumunskom,“ povedal Belinský.

27 debata chyba
Viac na túto tému: #KDH #cestovný ruch #pracovné miesta