Počas sviatkov traja mŕtvi na cestách

Aj napriek miernej zime bez snehu a zvýšenému počtu policajtov, na cestách počas troch sviatočných dní zomreli traja ľudia. Je to o jednu obeť viac ako vlani.

27.12.2014 10:00
debata (1)

Na zrážku s autom v Tlmačoch doplatil životom na Prvý sviatok vianočný 76-ročný chodec. Podľa polície k zrážke došlo po 18. hodine večer. Muž prechádzajúci cez cestu nemal na sebe žiadne reflexné prvky, preto ho vodič prichádzajúceho auta zbadal neskoro a zrážke už nemohol zabrániť. Dôchodca zomrel na následky ťažkých zranení na druhý deň v nemocnici. Včera o tretej popoludní sa v Liptovskej Osade čelne zrazili dve osobné autá. Pri nehode zomreli na mieste dvaja ľudia, ďalších troch museli ošetriť.

Rušno mali aj na centrálnom prijme Univerzitnej nemocnice v Bratislave. Počas Štedrého dňa tam vyhľadalo pomoc 340 ľudí. Podľa hovorkyne nemocnice Petry Stano Maťašovskej v porovnaní s minulým rokom je to mierny pokles. Tráviace ťažkosti malo desať ľudí, zapichnutú rybiu kosť v krku deväť a vážnu opitosť zväčša spojenú s úrazmi desať ľudí. Aj keď v Bratislave nebol sneh, osem ľudí si v stredu zlomilo či podvrtlo končatiny. Lekári sa v ten deň nezastavili ani na urgentnom príjme Detskej fakultnej nemocnice s poliklinikou v Bratislave. Ošetrili 209 malých pacientov, z nich 19 hospitalizovali. Najčastejšie mali zápal horných a dolných dýchacích ciest, zápal priedušiek a pľúc.

Meteorológovia už ohlásili zmenu počasia. Teplota dosiahne po miernej zime mínusové hodnoty. Slovensko čaká sneženie nielen na severe či vo vysokohorských polohách, ale aj na juhu krajiny. Teplé oblečenie, ale aj väčší pozor na cestách budú počas víkendu opäť dôležité. Polícia totiž pokračuje vo zvýšenej kontrole vodičov.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #nehody #cesty #Vianoce