Rýchlostné cesty a diaľnice sú v piatok zjazdné

Všetky sledované úseky diaľnic a rýchlostných ciest na území Slovenka sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne vlhký až mokrý, informuje Slovenská správa ciest.

09.01.2015 08:40 , aktualizované: 09:25
debata

V úsekoch diaľnice D1 od Hlohovca až k Popradu, D3 pri Žiline, na rýchlostnej ceste R1 v úsekoch Trnava až Nitra, R1 v Banskej Bystrici, R2 pri Tornali, Fige a Ožďanoch, R3 na Orave a pri Hornej Štubni a R4 pri Svidníku sa na vozovke miestami vyskytuje čerstvý resp. kašovitý sneh v hrúbke 1–3 cm. Cesty I., II. a III. triedy sú zjazdné. Povrch vozoviek je na mnohých miestach pokrytý vrstvou čerstvého kašovitého až utlačeného snehu v hrúbke do 3–5 cm, ojedinele aj viac.

Horské priechody sú zjazdné. Povrch vozoviek je prevažne pokrytý vrstvou čerstvého kašovitého až utlačeného snehu v hrúbke 1–3 cm, Huty, Vyšehrad, Homôlka, Vrchslatina, Donovaly, Besník a Herlianske Sedlo do 5 cm, Klenov, Biela Hora a Pezinská Baba s mokrou vozovkou. Na vozovke ciest v okresoch Komárno, ciest II. a III. triedy v okrese Senica a ciest III. triedy v okrese Nové Zámky sa vytvára poľadovica.

Pre husté sneženie je od 01:30 uzavretý horský priechod Donovaly na ceste I/59 pre vozidlá alebo súpravy vozidiel, ktorých dĺžka presahuje 10 metrov. Šútovce sú uzatvorené pre vozidlá dlhšie ako 10 m a Zbojská pre vozidlá nad 3,5 t. Snehové reťaze pre všetku dopravu je potrebné použiť na ceste II/584 v úseku Srdiečko – Bystrá.

Cesta I/64 Nitrianske Pravno-Fačkovské sedlo je uzatvorená pre vozidlá dlhšie ako 10 metrov.

Pod Tatrami sa vytvárajú snehové jazyky a záveje

Situáciu na niektorých úsekoch ciest v Prešovskom kraji komplikuje čerstvo napadaný sneh a vietor. V okrese Poprad sa tvoria snehové jazyky a záveje. Informoval o tom prešovský krajský policajný hovorca Daniel Džobanik. Týka sa to cesty I. triedy medzi Svitom a Popradom, tiež cesty II. triedy medzi Popradom a Dolným Smokovcom a cesty III. triedy medzi Popradom a Veľkým Slavkovom.

Polícia žiada vodičov, aby pri prejazde po týchto komunikáciách zvýšili opatrnosť a prispôsobili jazdu stavu a povahe vozovky. Cesta III. triedy Štrba – Šuňava je zafúkaná a neprejazdná. Obchádzka je možná po ceste III triedy tzv. Hrobky.

Pre dopravnú nehodu je neprejazdný jeden jazdný pruh na ceste II. triedy za obcou Kapušany (okres Prešov) odbočka na Podhorany. Premávku tu riadi polícia.

V Prešove si vodiči musia dávať pozor na križovatke ulíc Levočská – Obrancov mieru, kde nefungujú semafory. Aj tu dopravu riadia policajti.

debata chyba
Viac na túto tému: #počasie #diaľnice #rýchlostné cesty