Všetky diaľnice a rýchlostné cesty sú zjazdné

Všetky sledované úseky diaľnic a rýchlostných ciest na území Slovenska sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne vlhký až mokrý.

10.01.2015 10:00
debata (1)

Na rýchlostnej ceste R4 pri Svidníku je na vozovke miestami kašovitý sneh v hrúbke približne centimeter, informuje Slovenská správa ciest (SSC). Cesty prvej, druhej a tretej triedy sú zjazdné. Ich povrch je prevažne mokrý, no najmä v hornatejších oblastiach prevažne pokrytý vrstvou čerstvého, kašovitého až utlačeného snehu v hrúbke do troch centimetrov, miestami do päť centimetrov.

Na východe Slovenska sa po nočnom hustom snežení na cestách nachádza vrstva nového snehu v hrúbke 3–5 cm, v okresoch Humenné, Medzilaborce a Snina miestami až v hrúbke 10–15 cm.

Aj horské priechody sú zjazdné. Povrch ciest je prevažne pokrytý vrstvou čerstvého, kašovitého až utlačeného snehu v hrúbke 1–3 cm (horské priechody Huty, Vrchslatina, Súľová a Herlianske Sedlo do päť centimetrov) s výnimkou priechodov Klenov, Zbojská, Veľké Pole, Skýcov, Javorník, Makov, Biela Hora, Kremnické Bane, Šútovce, Soroška, Homôlka, Havran, Ďurďošík, Cukmantel, Pezinská Baba a Vyšehrad s mokrou vozovkou.

Slovenská správa ciest upozorňuje vodičov, že v oblasti Mníšku v okrese Gelnica hrozí pre dážď a nízke teploty poľadovica. V okolí diaľnice D1 Čataj až Piešťany a rýchlostnej cesty R1 Trnava – Nitra silný dážď obmedzuje dohľadnosť na 100 metrov, v oblasti Stakčína silné sneženie obmedzuje dohľadnosť na 100 metrov. Zľadovatený povrch v hrúbke približne troch centimetrov je miestami na vozovkách ciest nižšej kategórie v oblasti Bytče a Lučatína a na ceste II/548 v oblasti Štósu.

Horský priechod Šútovce je uzavretý pre vozidlá dlhšie ako 10 metrov a priechod Zbojská pre vozidlá nad 3,5 tony. Nárazový vietor fúka v oblasti Dovalova, Východnej, Važca, Banskej Štiavnice, Kremnice, v okrese Poprad sa tvoria snehové jazyky a záveje.

Pre jazyky a záveje je cesta III/18147 Štrba -Šuňava cez Chotár neprejazdná. Cesta I/64 Nitrianske Pravno – Fačkovské sedlo je uzavretá pre vozidlá dlhšie ako 10 metrov. Pre nízke teploty sa na mokrých alebo vlhkých vozovkách môže vytvárať poľadovica.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #počasie #diaľnice #cesta