Všetky diaľnice a rýchlostné cesty sú zjazdné

Všetky sledované úseky diaľnic a rýchlostných ciest na území Slovenska sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne vlhký až mokrý.

11.01.2015 10:26
debata

Rovnako sú zjazdné aj cesty prvej, druhej a tretej triedy, povrch vozoviek na týchto cestách je tiež prevažne vlhký až mokrý. V hornatejších oblastiach, najmä vo východnej časti Slovenska, je na vozovke miestami vrstva kašovitého až utlačeného snehu s hrúbkou do približne troch centimetrov, ojedinele do hrúbky približne päť centimetrov.

Zjazdné sú aj horské priechody, kde je povrch vozoviek prevažne mokrý. Na horskom priechode Vrchslatina, Dobšiná, Huty, Podspády, Klenov, Súľová, Grajnár a Herlianske Sedlo je miestami na vozovke vrstva kašovitého až utlačeného snehu s hrúbkou približne jeden až tri centimetre.

Slovenská správa ciest zároveň upozorňuje vodičov, že na rýchlostnej ceste R4 pri Svidníku, na cestách v okolí Humenného, Trebišova, Kráľovského Chlmca, Starej Ľubovne, Podolínca, Spišskej Starej Vsi, Ľubotína, Zborova, Revúcej, Jelšavy, v okrese Svidník a Stropkov sa tvorí poľadovica. Poľadovica sa vplyvom slabého dažďa a nízkych teplôt miestami vytvára aj na cestách tretej triedy v okrese Prešov a Sabinov.

Slovenská správa ciest tiež varuje vodičov pred zľadovateným snehom v hrúbke jeden až tri centimetre na cestách I/77 Ľubotín – Obručné, I/77 Toporec – Stará Ľubovňa, II/542 Spišská Belá – Spišská Stará Ves, II/543 Hniezdne – Lysá pod Dunajcom, na cestách tretej triedy v okolí Bardejova, Gregoroviec, Demjaty, Starej Ľubovne, Malého Lipníka, Spišskej Starej Vsi, Lipian, Nižnej Šebastovej, Bytče, Haligoviec, Chminianskej Novej Vsi, Záborského a Pustého Poľa.

Nárazový vietor fúka najmä v okolí Štósu, Banskej Štiavnice a Kremnice. Na ceste 1/14 horský priechod Šturec a na ceste 1/59 horský priechod Donovaly platí výstraha pred padaním skál. Horský priechod Šútovce je uzatvorený pre vozidlá dlhšie ako 10 metrov a horský priechod Zbojská pre vozidlá nad 3,5 tony. Cesta I/64 Nitrianske Pravno – Fačkovské sedlo je uzatvorená pre vozidlá dlhšie ako 10 metrov.

debata chyba
Viac na túto tému: #počasie #doprava