V piatok o 12.00 sa uskutoční posledná rozlúčka s hercom Ladislavom Chudíkom

Verejnosť aj bývalí kolegovia a blízki sa v piatok poslednýkrát rozlúčia s hereckou legendou Ladislavom Chudíkom. Posledná rozlúčka s Chudíkom sa začne dnes o 12:00 v historickej budove Slovenského národného divadla (SND) na Hviezdoslavovom námestí v Bratislave.

03.07.2015 08:54
debata

Informovala o tom tlačová tajomníčka SND Izabela Pažítková, s príhovormi vystúpia generálny riaditeľ SND Marián Chudovský, generálny riaditeľ RTVS Václav Mika a režisér filmu Ladislav Chudík Patrik Lančarič.

Prítomným sa prihovoria riaditeľ Činohry SND Roman Polák a členka Činohry Národního divadla Praha Eva Salzmannová, tiež kolegovia majstra Chudíka z Činohry SND Emília Vášáryová, Robert Roth, Martin Huba a Dušan Jamrich.

Jednotlivé príhovory oddelia ukážky z filmov a divadelných hier, v ktorých Ladislav Chudík hral. Spomínanie na majstrovstvo Ladislava Chudíka doplnia programy z televízneho archívu, napríklad z Nedeľnej chvíľky poézie. Poslednú rozlúčku odvysiela v priamom prenose Rozhlas a televízia Slovenska na Jednotke.

Známy filmový a divadelný herec a prvý ponovembrový minister kultúry Ladislav Chudík skonal v pondelok 29. júna popoludní v Bratislave vo veku 91 rokov .

debata chyba
Viac na túto tému: #Ladislav Chudík #posledná rozlúčka