Posledná rozlúčka s pilotom Richardom Sépim bude v pondelok

Posledná rozlúčka s pilotom kpt. Richardom Sépim, ktorý neprežil pád vojenského vrtuľníka, bude v pondelok o 10:00 vo Vrtuľníkovom krídle generálplukovníka Jána Ambruša v Prešove – Nižnej Šebastovej. Pochovajú ho v Ľuboticiach v okrese Prešov s vojenskými poctami. Rodina zosnulého si neželá účasť médií na pohrebe, rezort obrany preto žiada o rešpektovanie tejto požiadavky.

02.08.2015 12:54
debata (2)

Kpt. Richard Sépi mal 40 rokov. Zostala po ňom manželka Mirka a šesťročný syn Riško. Pochádzal z Košíc, býval v Prešove. Ako druhý pilot trojčlennej posádky vojenského vrtuľníka Mi-17 sa zúčastnil na cvičnom lete. K havárii došlo v lesnom teréne v lokalite Hradisko pri obci Geraltov v okrese Prešov v utorok 28. júla krátko po 14. hodine.

Z vrtuľníka ostal iba vrak, požiar ho značne zničil. Našla sa čierna skrinka aj zariadenie, ktoré zaznamenáva komunikáciu posádky s letiskom. Podstatné informácie do vyšetrovania môžu vniesť dvaja letci, ktorí prežili. Vyšetrovanie môže trvať aj niekoľko mesiacov. Zaoberá sa ním komisia náčelníka Generálneho štábu OS SR na čele s druhým zástupcom náčelníka generálneho štábu Pavlom Mackom. Mimoriadnu udalosť vyšetruje aj Úrad vojenského letectva MO SR. Až do odvolania boli pozastavené ďalšie lety na vrtuľníkoch Mi-17, mimo leteckej pátracej a záchrannej služby.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #pohreb #pád vrtuľníka #Richad Sépi