Z korupcie obvinili 17 záchranárov

Policajti z Národnej kriminálnej agentúry obvinili z korupcie 17 záchranárov. Troch z prijímania úplatku a zvyšných 14 z podplácania. Prípad súvisí s obdobím rokov 2013 až 2015.

16.03.2016 10:00
debata (5)

Podľa hovorcu Prezídia Policajného zboru Michala Slivku ku korupcii malo dôjsť počas rokov 2013 až 2015 v budove operačného strediska v Bratislave a mala súvisieť s udeľovaním odmien. Štedrejšie odmeny mali dostať tí podriadení, ktorí zaplatili kompetentným tisíc eur. „Za „nadpriemerné“ ohodnotenie tak mali podriadení zaplatiť približne stotisíc eur,“ doplnil Slivka.

V prípade dokázania viny podľa neho hrozí obvineným z podplácania trest odňatia slobody od šiestich mesiacov až na päť rokov, obvineným z prijímania úplatku od troch do 12 rokov. Slivka doplnil, že obvinení sú stíhaní na slobode.

„Prípad sa dotýka predchádzajúceho vedenia operačného strediska Záchrannej zdravotnej služby a súčasné vedenie, ktoré nastúpilo do funkcií v lete 2015, poskytlo polícii maximálnu súčinnosť,“ reagoval na kauzu hovorca operačného strediska záchranárov Boris Chmel. Do skončenia vyšetrovania sa nebudú vyjadrovať.

Podobné stanovisko dalo aj ministerstvo zdravotníctva, ktoré tiež počas vyšetrovanie nebude nič komentovať. „Ak to bude potrebné, ministerstvo bude v rámci vyšetrovania v plnej miere súčinné orgánom činným v trestnom konaní,“ povedal hovorca rezortu Peter Bubla.

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #korupcia #záchranári