Danko poznal obeť Lipšicovej nehody

Šéf národniarov Andrej Danko (SNS) poznal muža, ktorého pred týždňom v pondelok zrazil predseda hnutia Nova Daniel Lipšic. Pred vstupom do politiky ho totiž ako právnik zastupoval.

26.09.2016 13:00
Daniel Lipšic, dopravná nehoda Foto: ,
Predseda SNS Andrej Danko priznal, že zastupoval muža, ktorého zrazil Daniel Lipšic minulý týždeň v pondelok. Na snímke miesto dopravnej nehody.
debata (184)

Danko to priznal v nedeľňajšej diskusnej relácii V politike na TA3. „Zachránil som ho, pretože mu hrozilo, že ho vysťahujú na ulicu,“ povedal Danko. Viac detailov odmietol poskytnúť. Danko zároveň vyzval svojich politických kolegov, aby celú záležitosť prešli mlčaním. „Prestaňme zbytočne heroizovať Lipšicovo rozhodnutie odísť z parlamentu, je to predsa jeho psia povinnosť,“ upozornil Danko.

Predseda opozičnej SaS Richard Sulík na to zareagoval, že nie každý politik sa po prevalení kauzy zachová podobne. „Taktiež by som rád žil v krajine, kde Kaliňák odstúpi. To dáva tú latku tak nízko, že Daniel Lipšic strašne vyčnieva,“ oponoval Sulík. Danko však odmietol prepájať kauzy Bašternák – Lipšic, keďže ide o dve úplne rozdielne záležitosti.

Podľa politológa Michala Horského inú možnosť Lipšic zrejme ani nemal. „Bolo by skutočne dehonestujúce nielen jeho osoby, ale aj politických elít, keby sa bývalý minister spravodlivosti a vnútra zakrýval poslaneckým mandátom v prípade tragickej nehody,“ povedal pre Pravdu minulý týždeň Horský.

Lipšic zrazil v bratislavskej mestskej časti Nové Mesto 72-ročného muža, ktorý po prevoze do nemocnice zomrel. Prítomnosť alkoholu sa u politika nepotvrdila a polícia začala v tejto veci trestné stíhanie. Politik uviedol, že chodec bol v tmavom, a preto ho neskoro zbadal. Zároveň vylúčil, že by prekročil rýchlosť. Predmetom vyšetrovania je aj zisťovanie, či sa nehoda stala na priechode pre chodcov, alebo mimo neho. Lipšic tvrdí, že sa na to nepamätá. Krátko po nešťastí spočiatku odchod z politiky neplánoval. Nakoniec sa minulý štvrtok poslaneckého mandátu vzdal. Príde oň koncom septembra. Zatiaľ nevedel povedať, či a kedy sa do politiky vráti.

© Autorské práva vyhradené

184 debata chyba
Viac na túto tému: #dopravná nehoda #Daniel Lipšic #Andrej Danko