VIDEO Sudca o Kiskovej prehre: Kde sa jeden bije, dvaja zvíťazia

Sudca Miroslav Radačovský, ktorý pojednával pozemkovú kauzu medzi prezidentom Andrejom Kiskom a zubárom Jánom Francom, hodnotí náhly obrat v správaní sa Kisku voči Francovi, ako aj jeho rozhodnutie nepodať odvolanie.

10.12.2018 15:34
debata (149)
Video

Udalosti z piatka, kedy prezident Andrej Kiska, priznal prehru v pozemkovej kauze so zubárom Jánom Francom, hodnotí popradský sudca Miroslav Radačovský. Ten sa na videu TV Pravda vyjadril aj k obratu v správaní sa Kisku. Kiska Franca dva roky osočoval s tým, že je nedbalý vlastník a pozemky Kiska aj tak dávno vydržal. Išlo o prípad z roku 1999, ktorý sa riešil na súde až teraz. Koncom októbra sudca v rozsudku konštatoval, že výlučným vlastníkom je Franc.

Kiska sa rozhodol, že sa neodvolá a snažil sa v piatok po stretnutí s Francom prezentovať ako zubárov „sused“ z Popradu. Kiska pritom počas celého sporu tvrdil, že žiadneho Franca predtým nikdy nevidel. Z rozsudku však vyplýva, že Kiska si bol pozemok obhliadnuť ešte predtým, ako bol v roku 1999 zjavne odcudzený. Kiska sa k otázkam denníka Pravda na tieto nové súvislosti od štvrtka nevyjadril. Všetci aktéri kauzy vrátane Kisku sa navzájom poznali. Napriek tomu Kiska tvrdí, že konal v dobrej viere. Celý prípad vyšetruje Národná kriminálna agentúra ako podvod. Obvinený zatiaľ nebol nikto.

VIDEO: Kiska sa minulý týždeň v piatok Francovi ospravedlnil. Potvrdila to Francova advokátka Mária Kozáková. Viac si môžete pozrieť vo videu.
Video
VIDEO: Klamal Kiska? Možno nehovoril pravdu, povedal ešte začiatkom minulého týždňa pre TV Pravda sudca z pozemkovej kauzy. Pozrite si video.
Video
VIDEO: Rozsudok v kauze padol koncom októbra. Slová Jána Franca po súde ako aj vyjadrenie sudcu na súde a po ňom si môžete pozrieť na nasledujúcom videu.
Video

© Autorské práva vyhradené

149 debata chyba
Viac na túto tému: #Andrej Kiska #Ján Franc #Miroslav Radačovský #Kiskova pozemková kauza