Fico zrušil prednášku. Údajnej protivládnej skupine navrhol Trubana

Fico sa na svojej stránke na sociálnej sieti poďakoval rektorovi Prešovskej univerzity prof. Petrovi Kónyovi za možnosť stretnúť sa vo štvrtok so študentmi a pedagógmi odboru politológia. "Cieľom stretnutia mala byť prezentácia mojich skúsenosti získaných na pozícii trojnásobného premiéra v oblasti medzinárodnej politiky. Osobitne som sa chcel venovať aktuálnej situácii v Európskej únii, 15 rokom Slovenska v EÚ a horúcej téme brexitu," povedal Fico.

09.10.2019 17:32
debata (807)

Fico tvrdí, že sa na základe dôveryhodných informácií dozvedel o zámere zneužiť štvrtkovú akademickú diskusiu na agresívne a hanlivé protivládne útoky, „čo presne zodpovedá obsahu dnešnej opozičnej politiky.“

„Mrzí ma, že sú ľudia, ktorým nie je nič sväté a snažia sa nezávislú akademickú pôdu politicky zneužiť. Nechcem vystaviť Prešovskú univerzitu útokom a preto diskusiu odkladám. Privítal by som, pokiaľ by prednáška s rovnakým obsahom mohla prebehnúť krátko po parlamentných voľbách. Odporúčam organizátorom zajtrajších agresívnych prejavov, aby si zavolali na prednášku napríklad pána Trubana k užívaniu drog. Nie som totiž kompetentný k týmto témam verejne vystupovať,“ dodal Fico.

Predseda Smeru dlhodobo upozorňuje na drogovú aféru Trubana, ktorú prešetruje polícia z dôvodu podozrenia zo spáchania trestného činu šírenia toxikománie. Truban hovorí, že jeho slová na prednáškach o drogách boli vytrhnuté z kontextu.

VIDEO: Pozrite si prečo Fico údajnej protivládnej skupine v Prešove odporučil Trubana. Video vzniklo v stredu 9.10. a poukazuje na prednášku, ktorá mala byť vo štvrtok 10.10. ZDROJ: FB strany Smer

Video

© Autorské práva vyhradené

807 debata chyba
Viac na túto tému: #Robert Fico #Michal Truban #Prešovská univerzita #drogová aféra Michala Trubana