Opoziční poslanci si v parlamente pripomenuli pamiatku Kuciaka a jeho snúbenice

Opoziční poslanci Národnej rady SR si v parlamente pripomenuli pamiatku Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej, ktorých 21. februára 2018 zastrelili v ich dome vo Veľkej Mači. Vo vestibule parlamentu za nich pri tejto príležitosti položili veniec a zapálili sviečku.

20.02.2020 17:34
NR SR: Pietna spomienka na Kuciak a Kušnírová klus Foto: ,
Zľava v popredí: Podpredseda NR SR Martin Klus a poslankyňa NR SR Viera Dubačová počas pietnej spomienky pri príležitosti druhého výročia od vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej vo vestibule Národnej rady SR. 20. február 2020
debata (90)

Podpredseda parlamentu zo strany Sloboda a Solidarita (SaS) Martin Klus zároveň vyzval všetkých občanov, aby sa v piatok o 16:00 zúčastnili na spomienkovom zhromaždení za Jána a Martinu na Námestí SNP v Bratislave, kam prídu aj rodičia zavraždených.

Klus taktiež považuje za vhodné, aby bol 21. február vyhlásený za spomienkový deň na Jána a Martinu, pretože si to podľa jeho slov zaslúžia. Je preto pripravený o tejto veci rokovať s exprezidentom a predsedom strany Za ľudí Andrejom Kiskom, ktorý s týmto návrhom prišiel, ako aj s ostatnými partnermi.

Jána Kuciaka a jeho snúbenicu Martinu Kušnírovú zastrelili vo februári 2018 v ich dome vo Veľkej Mači. Kuciak pracoval ako investigatívny novinár pre portál Aktuality.sk. V rámci svojej činnosti sa zameriaval aj na kauzy spojené s podnikateľom Marianom Kočnerom. V súčasnosti sa koná súdne pojednávanie s Kočnerom, Alenou Zsuzsovou, Miroslavom Marčekom a Tomášom Szabóm, ktorí sú obžalovaní z objednávky, sprostredkovania a vykonania vraždy. Marček je pritom vyčlenený na samostatné súdne pojednávanie.

90 debata chyba
Viac na túto tému: #vražda novinára Jána Kuciaka #SASKA