Pellegrini o Kyselicovi: OĽaNO sa rozvráti samo, netreba na to agenta

Expremiéra a podpredsedu parlamentu Petra Pellegriniho (nezaradený) dodnes orgány činné v trestnom konaní nekontaktovali vo veci kauzy bývalého štátneho tajomníka na ministerstve vnútra Lukáša Kyselicu.

14.08.2020 13:14
debata (98)

VIDEO: Na rozvrátenie hnutia OĽaNO netreba agenta, tvrdí Pellegrini. Podľa neho si premiér Matovič „z fleku vymyslí teóriu“ priamo počas tlačovky, keď mu dajú novinári otázku.

Video

Pellegrini to uviedol na piatkovej tlačovej konferencii v reakcii na slová premiéra Igora Matoviča (OĽANO), ktorý si myslí, že „Pellegriniho blízki ľudia“ chceli prostredníctvom Kyselicu rozvrátiť OĽANO. Kyselica bol počas kampane pred parlamentnými voľbami súčasťou Vojenského spravodajstva (VS).

„Dodnes sa ma nikto na to nepýtal z orgánov činných v trestnom konaní, dodnes ma nikto nekontaktoval,“ reagoval v piatok Pellegrini a dodal, že OĽANO sa svojimi krokmi rozvráti aj samé zvnútra. „Na to nepotrebujú zapojiť VS ani SIS,“ skonštatoval.

Pellegrini odmieta Matovičove slová, podotkol, že v tom čase ani nevedel, kto je Kyselica. Premiér podľa neho v priamom prenose „uráža, klame, očierňuje“.

Matovič počas týždňa zopakoval, že má informácie, o ktorých nemôže hovoriť. Ak by sa potvrdilo, že Kyselica počas pôsobenia vo VS mal donášať na hnutie OĽANO, bolo by to podľa premiéra „dramatické“ zneužitie tajných služieb na politickú činnosť.

Po tom, ako sa medializovali informácie o Kyselicovom pôsobení vo VS, skončil na ministerstve. Avizoval, že sa vracia do parlamentu a bude pôsobiť ako poslanec v klube OĽANO.

98 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Pellegrini #lukáš kyselica