Štvorkoalícia zrejme končí. Matovič sa postu ministra vzdať nemieni

Líder OĽANO Igor Matovič zostane ministrom financií aj po uplynutí ultimáta od strany SaS. Uznieslo sa na tom predsedníctvo hnutia OĽANO, ako aj jeho poslanecký klub. OĽANO zároveň pozvalo predstaviteľov strán "pôvodnej" koalície na piatkové stretnutie. Informovalo o tom hnutie OĽANO v stanovisku.

11.08.2022 18:14 , aktualizované: 18:29
Igor Matovič, matovic Foto:
Igor Matovič
debata (170)

„Toto rozhodnutie je nemenné. Igor Matovič vyhral voľby. Dostal mandát na zostavenie koalície pre toto volebné obdobie. Je predsedom strany s najvyšším počtom poslancov v parlamente,“ odôvodnilo svoje rozhodnutie predsedníctvo a poslanci OĽANO.

Hnutie upozornilo, že Slovensko čelí bezprecedentným výzvam, ako je pandémia, vojna na Ukrajine, utečenecká kríza, extrémna inflácia či rast cien energií. „Je to čas, kedy je potrebné držať spolu, poskytnúť občanom potrebnú oporu a istotu, že ich vláda týmto náročným obdobím bezpečne prevedie,“ dodalo v stanovisku.

Heger Čítajte viac Heger zvolal na piatok rokovanie koalície, Kollár: Ešte je čas

OĽANO preto pozvalo predstaviteľov štyroch vládnych strán na stretnutie, ktoré označilo „Zodpovednosť za Slovensko“. Rokovať majú v piatok vo vládnom hoteli Bôrik.

SaS vypovedala koaličnú zmluvu a žiada vypracovanie novej. Ich požiadavkou je aj odchod Matoviča z vlády. Ak sa ich požiadavky nenaplnia do konca augusta, ministri za SaS chcú podať demisiu.

vetrák bittó cigániková Čítajte viac Vláda padá. Spory poháňajú hádky cez médiá
170 debata chyba
Viac na túto tému: #OĽaNO #Igor Matovič #koaličná kríza #SASKA