Šipoš: Skorší termín volieb by schvaľovanie zákonov v NR SR neovplyvnil

Skorší termín volieb by schvaľovanie zákonov v Národnej rade (NR) SR neovplyvnil. V nedeľnej diskusnej relácii RTVS O 5 minút 12 to uviedol šéf poslaneckého klubu OĽaNO Michal Šipoš. Zopakoval, že keby SaS nepovalila vládu, zákony by prechádzali a nehovorilo by sa o predčasných voľbách. Podľa podpredsedu opozičného Smeru Juraja Blanára by bolo férové, ak by boli voľby tri mesiace po tom, ako bola odvolaná vláda.

26.03.2023 15:06
parlament, hlasovanie, predčasné voľby, zmena... Foto: , ,
Šéf poslaneckého klubu OĽaNO Michal Šipoš.
debata (4)

Odmenou 500 eur za voľby chce OĽaNO podľa Blanára vytvoriť volebnú korupciu, čo nepomôže ľuďom. Šipoš priblížil, že o 500 eurách budú rokovať budúci týždeň. Doplnil, že pri hlasovaní o tomto zákone môže každý poslanec OĽaNO hlasovať, ako chce. Podľa hnutia je dobré, aby bola účasť vo voľbách čo najvyššia.

VIDEO: M. Šipoš: Poslanci SaS sa spojili s Ficom a Mazurekom
Video

V súvislosti s prechádzaním kultúrno-etických zákonov v NRSR poznamenal, že tieto zákony nejdú proti LGBTI komunite. Pri novele zákona o rodnom čísle budú mať podľa neho poslanci OĽaNO voľnú ruku. Zároveň poukázal, že žiadnemu poslancovi nebude zakazovať, aby prichádzal s nejakým návrhom zákona. „Je len na pléne, či ten zákon podporí alebo nepodporí,“ ozrejmil. Podľa Blanára to pre Slovensko nie je téma.

VIDEO: Čaputová: Voľby v júni by boli lepšie, vždy som bola za ne
Video

Šipoš tvrdí, že čerpanie plánu obnovy má Slovensko dobre rozpracované. S tým nesúhlasí Blanár, podľa ktorého bol „urobený na poslednú chvíľu a zle nastavený“. Poukázal, že Smer bol od začiatku jeho veľkým kritikom. Doplnil, že ak by boli predčasné voľby okamžite, Smer by pristúpil k jeho prerobeniu, ak by to bolo možné.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Juraj Blanár #Michal Šipoš