Kollár: Plytké a hlúpe. NATO nikdy nezasahuje do volieb a nebude ani na Slovensku

Predseda Národnej rady (NR) SR Boris Kollár (Sme rodina) je presvedčený, že parlamentné voľby na Slovensku budú slobodné, demokratické a určite férové. Odmieta, že by sa manipulovali. Odsúdil rozoštvávanie spoločnosti zo strany politikov.

09.06.2023 11:44
rokovanie, parlament, schôdza, Boris Kollár Foto: ,
Boris Kollár.
debata (33)

„Nikto nebude nič ovplyvňovať. Aj keby chcel, tak sa to nedá. Máme tak urobený systém, že sa naozaj voľby nedajú ovplyvňovať,“ vyhlásil v piatok Kollár.

Kollár je presvedčený, že voľby budú slobodné, demokratické a určite férové
Video
Zdroj: TASR

Poukázal aj na nedávno prijatý zákon, podľa ktorého sa budú zverejňovať aj zápisnice. „Každý jeden občan bude môcť legálne získať zápisnicu, spočítať si to doma na kalkulačke a potom si to porovnať s výsledkami, ktoré zverejní štatistický úrad,“ poznamenal.

SR Bratislava Kollár voľbynrsr2023 NR vyhlásenie BAX Čítajte viac Kollár vyhlásil termín parlamentných volieb. Štartuje oficiálna kampaň

Odmieta rozoštvávanie spoločnosti. Za rovnako toxické považuje vyjadrenia o financovaní politickej strany z Moskvy a o ovplyvňovaní volieb zo strany NATO.

Zasahovanie do volieb zo strany Severoatlantickej aliancie označil Kollár za výmysel. „NATO nikdy nezasahuje v žiadnej členskej krajine do volieb a nebude zasahovať ani na Slovensku,“ zdôraznil. Podobné vyhlásenia považuje za plytké a hlúpe, môžu podľa neho poškodiť štát.

Predseda parlamentu zároveň povzbudil občanov, aby išli voliť a využili tak právo spolurozhodovať o tom, ako bude krajina vyzerať v budúcnosti.

33 debata chyba
Viac na túto tému: #Boris Kollár