Parlamentný výbor chce od poslanca Náhlika vysvetlenie k jeho majetkovým pomerom

Poslanec Národnej rady (NR) SR Peter Náhlik (Hlas) by mal Výboru NR SR pre nezlučiteľnosť funkcií vysvetľovať, prečo neuviedol v majetkovom priznaní za rok 2022, že vlastní vilu v Bratislave. Výbor začal na svojom utorkovom zasadnutí konanie v tejto veci voči Náhlikovi, uviedla predsedníčka výboru Veronika Remišová (Slovensko, Za ľudí, KÚ) s tým, že podnetom by sa mali poslanci zaoberať na ďalšej schôdzi výboru v júni, na ktorý pozvú aj Náhlika.

23.04.2024 17:45
debata (17)

Remišová už začiatkom apríla upozornila na to, že Náhlik mohol porušiť ústavný zákon, ktorý prikazuje verejným funkcionárom uviesť v majetkovom priznaní všetky nehnuteľnosti. „Doteraz zverejnené informácie nasvedčujú tomu, že poslanec Náhlik porušil zákon,“ povedala Remišová, ktorá iniciovala konanie pred výborom.

peter náhlik Čítajte viac Až po medializácii a tlaku verejnosti. Náhlik vilu vo Vrakuni dopísal do majetkového priznania peter náhlik Čítajte viac V priznaní Náhlika dom vo Vrakuni chýba. Matovič upozornil na 'utajenú vilu' Pellegriniho

Šéfka výboru tiež kritizovala vtedajšieho prezidentského kandidáta Petra Pellegriniho, ktorý mal v predvolebnej debate priznať užívanie vily Náhlika. Remišová pripomenula, že v majetkových priznaniach musí verejný funkcionár uviesť užívanie nehnuteľnej veci, ktorá je vo vlastníctve inej právnickej alebo fyzickej osoby, „a musí to urobiť preto, aby sa predišlo korupcii alebo skrytým darom za nejaké možné protislužby“. V tejto veci preto bude od Pellegriniho žiadať vysvetlenie.

peter náhlik Čítajte viac Nadácia Zastavme korupciu podala podnet na preskúmanie majetkového priznania poslanca Hlasu Petra Náhlika
17 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Náhlik