V súvislosti s prezidentskými voľbami evidujú viacero podnetov

Štátna komisia pre voľby a kontrolu financovania politických strán a Ministerstvo vnútra (MV) SR evidujú viacero podnetov k porušeniu volebnej kampane či moratória pri voľbách prezidenta. Uviedol to tlačový odbor Ministerstva vnútra (MV) SR.

12.05.2024 10:26
debata (2)
Peter Pellegrini pre Pravdu: Budem sa snažiť do paláca pozývať aj nepriateľov a obrusovať hrany
Video

Rezort skonštatoval, že viacero podnetov doručených štátnej komisii sa týkalo rovnakej veci. „Väčšinu podnetov štátna komisia vyhodnotila, že nie sú porušením zákona o volebnej kampani, alebo ich postúpila príslušným orgánom štátnej správy,“ priblížil s tým, že uznesenia, ktoré štátna komisia prijala k jednotlivým podnetom, budú zverejnené aj na stránke štátnej komisie.

„MV SR dostalo v súvislosti s voľbami prezidenta SR viacero podnetov, avšak keďže viaceré upozorňujú na rovnaké porušenie zákona o volebnej kampani, ich počet neupresňujeme,“ doplnil rezort. Deklaroval, že sa nimi zaoberá a ich relevantnosť vyhodnotí po prešetrení a ukončení konania. „MV v súčasnosti vykonáva úkony smerujúce k začatiu konania v týchto veciach, ako aj vo veci, kde ministerstvo nadobudlo podozrenie z porušenia zákona z vlastnej činnosti,“ uzavrelo ministerstvo.

Peter Pellegrini a Ivan Korčok Čítajte viac Pellegrini vypočítal, že minul na kampaň menej ako Korčok, podľa TIS obaja minuli viac, ako priznali
2 debata chyba
Viac na túto tému: #kampaň #moratórium #prezidentské voľby 2024 #financovanie politických strán