Michelko hovorí o neobjektivite RTVS, Gröhling o návrate do socializmu

Predseda SNS Andrej Danko si sám určí čas, miesto, argumenty a podmienky, za akých by sa prípadne vzdal kandidatúry v prezidentských voľbách. V diskusnej relácii O 5 minút 12 RTVS to povedal koaličný poslanec Roman Michelko (klub SNS). Ako doplnil, toto je výsostne Dankova záležitosť.

17.03.2024 13:34 , aktualizované: 15:04
Roman Michelko Foto: ,
Roman Michelko
debata (35)

„On si zhodnotí, či a aké bude rozhodnutie. A ak to urobí, tak povie – áno, za takých a takých okolností," povedal Michelko. Doplnil však, že ešte nie je nič rozhodnuté. „Toto je výsostne jeho parketa," dodal Michelko.

Peter Pellegrini, Ivan Korčok Čítajte viac Prieskum týždeň pred voľbami: Pellegrini by vyhral obe kolá

Podľa Michelka je Rozhlas a televízia Slovenska (RTVS) neobjektívna a vníma to aj značná časť divákov. Predseda SaS Branislav Gröhling upozornil, že zmeny v zákone o RTVS z dielne rezortu kultúry vracajú televíziu do tvrdého socializmu.

„Silné a nezávislé médiá musia byť kreované tak, aby boli objektívne, nestranné a vyvážené,“ zdôraznil Michelko. To podľa neho RTVS aktuálne nie je. Pripomenul tiež, že aj koalícia s SaS v minulosti zasahovala do zmien v RTVS. „Zlikvidovali verejnoprávnosť čisto účelovým spôsobom,“ uviedol s tým, že dnes im to rovnakí ľudia vyčítajú. Gröhling poznamenal, že návrh zmien týkajúcich sa RTVS je neprípustný. „Ide urobiť koniec RTVS tak, ako ju poznáme a bude to vládna propagandistická televízia,“ podotkol.

Gröhling tiež uviedol, že neuvažuje momentálne nad prípadnou fúziou jeho strany a Progresívneho Slovenska. Ako uviedol, podľa jeho názoru sú obe strany rozdielne.

„My sme jasne pravicová a liberálna strana, ktorá takýmto spôsobom sa aj prezentuje a má svoje hodnoty," vyhlásil Gröhling. Doplnil, že by bol rád, keby mala strana do budúcnosti veľmi silné regionálne štruktúry. „Ten dôkaz, že sme veľmi funkční na celom Slovensku, je aj ten, že sme dokázali v priebehu každého jedného týždňa dostať viac ako 60-tisíc ľudí na protesty proti tejto vláde," dodal Gröhling.

Richard Sulík, Branislav Gröhling, SaS Čítajte viac Sulíka po 15 rokoch strieda Gröhling. Silné slová nového šéfa: Mojím cieľom je dvojciferný výsledok a odstavenie Fica
35 debata chyba
Viac na túto tému: #Roman Michelko #Branislav Gröhling #prezidentské voľby 2024