Lidl bude rokovať s ďalšími slovenskými dodávateľmi

V obchodoch siete Lidl by sa mohlo na pultoch objaviť viac slovenských potravín. Vyplýva to z výsledkov rokovania Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR (MPRV) s predstaviteľmi spoločnosti Lidl Holding Slovenská republika, na ktorom sa obe strany dohodli na spoločnom postupe týkajúcom sa zvýšenia podielu slovenských potravín na celkovom obrate spoločnosti a zintenzívnenia in-out akcií na slovenské potraviny.

08.03.2017 10:34
debata

„Podiel obratu slovenských potravín na celkovom obrate spoločnosti Lidl Slovenská republika, v.o.s. je veľmi nízky. Ministerstvo venuje maximálne úsilie na dosiahnutie svojho cieľa práve spoločným pozitívnym prístupom oboch strán zmeniť aktuálny stav,“ vysvetlil generálny riaditeľ sekcie potravinárstva a obchodu MPRV Milan Lapšanský.

Ako ďalej informuje ministerstvo, obe strany sa dohodli, že pripravia pracovné stretnutie s potenciálnymi dodávateľmi s cieľom definovať kvalitatívne a objemové požiadavky reťazca na dodávateľa pre slovenskú časť maloobchodnej siete Lidl.

Lapšanský v tejto súvislosti ocenil, že skupina slovenských dodávateľov v obchodoch Lidl bola rozšírená o dodávateľa mäsa a mäsových výrobkov a onedlho by mali zatiaľ v testovacom režime pribudnúť ďalší dvaja slovenskí dodávatelia.

"Dlhodobým cieľom ministerstva pôdohospodárstva je zvýšiť podiel slovenských potravín na pultoch predajní. Zlepšíme tým odbyt slovenských výrobcov a pomôžeme zvýšiť zamestnanosť v regiónoch. Domáce potraviny sú čerstvejšie, nemusia za zákazníkom cestovať stovky kilometrov a nemusí byť v nich toľko konzervantov a stabilizátorov,“ tvrdí generálny riaditeľ sekcie potravinárstva a obchodu na ministerstve.

debata chyba
Viac na túto tému: #Potraviny #reťazce #Lidl