Detox: V sklade nebol kyanid draselný ani kyanovodík

V sklade firmy Detox, ktorý vyhorel, sa podľa konateľa Romana Forgáča nenachádzal kyanid draselný a prítomnosť kyanovodíka sa nezistila. "V sklade sa nachádzali priemyselné odpady, na ktorých zber a skladovanie má naša spoločnosť oprávnenie. Analýza ovzdušia v čase požiaru nepotvrdila prekročenie limitov," povedal Forgáč.

23.06.2006 16:28 , aktualizované: 16:36
debata

Presný zoznam chemických látok nachádzajúcich sa v sklade v čase požiaru, po ktorého zverejnení volá organizácia Greenpeace, predkladá firma vyšetrovateľom podľa ich požiadaviek, tvrdí konateľ.

Firma Detox podľa Forgáčových slov podniká v odvetví nakladania s odpadmi už 14 rokov. Spoločnosť je pripravená splniť si všetky záväzky, ktoré jej plynú zo vzniku požiaru – odstránenie ruín skladu, environmentálny prieskum a sanáciu územia.

Predstavitelia firmy doteraz nepodávali informácie verejnosti, pretože nemali dostatok faktov a nechceli zavádzať. „Od prvého dňa sa zúčastňujeme na vyšetrovaní a všetky zvyšné sily sústreďujeme na elimináciu následkov požiaru,“ dodal Forgáč. Odmietol tiež nepravdivé medializované tvrdenia, ktoré sú zamerané voči firme Detox.

debata chyba