Hrôzostrašný prípad týrania. Rodičia mali biť svoje deti reťazami, chladničku zamykali, držali ich o hlade

Trnavská polícia začala vyšetrovať hrôzostrašný prípad týrania, ktorého sa mali dopustiť rodičia na svojich štyroch deťoch. Prípad rieši ako zločin týrania blízkej a zverenej osoby závažnejším spôsobom konania, formou spolupáchateľstva, informovala na sociálnej sieti.

15.04.2024 12:43
debata (33)
Zámky našli policajti aj na chladničke Foto: FB (Polícia SR - Trnavský kraj)
Chladnička Zámky našli policajti aj na chladničke

Políciu na prípad upozornila škola v okrese Trnava, ktorú dve zo štyroch z detí navštevovali.

Najstarší, 12-ročný syn mal na tele stopy po bití reťazou a modriny po tele. Pri výsluchu policajti zistili, že k bitkám malo dochádzať dlhšie, minimálne od roku 2020 a otec ich mal biť aj 3-krát do týždňa. Za trest ich mal biť reťazou, remeňom, rukou, zamykať spolu s ostatnými súrodencami vo veku 8, 5 a 3 roky v izbách na zámok a zámky našli policajti aj na chladničke.

Pozrite si rozhovor so Simonou First, v ktorom hovorí aj o ťažkom detstve s domácim násilím a bitkami
Video
Zdroj: TV Pravda
Týranie / Šikana / Bitka / Čítajte viac Brutálne týranie detí pri Trnave: Trestanie dieťaťu k „náprave“ nepomáha, naopak. Dostáva ho do bludného kruhu, v ktorom bude trpieť celý život

Ak deti neposlúchali, mali byť podľa polície údajne aj 24 hodín hladné a počas tejto doby mali zažiť aj to, že kým ony hladovali, rodičia pred nimi jedli a provokovali ich. „Hoci k bitkám malo dochádzať najmä zo strany otca, mama detí v tejto výchove otcovi údajne nebránila. Konanie rodičov sa na deťoch malo podpísať nielen na fyzickom ale aj psychickom zdraví,“ priblížila polícia.

Rodičia skončili za mrežami

Ihneď po oznámení školy kontaktovali vyšetrovatelia aj pracovníkov sociálnej právnej kurately a po súhlase prokurátora polícia zadržala podozrivé osoby, 32-ročnú mamu a 47-ročného otca.

Obaja skončili v cele policajného zaistenia a krátko na to ich vyšetrovateľ oboch obvinil zo zločinu týrania blízkej a zverenej osoby. Vzhľadom na závažnosť konania zároveň predložil návrh na podnet, aby boli obaja stíhaní väzobne.

„S podaným návrhom sa sudca stotožnil, a obe osoby boli hliadkami eskortované do ústavu na výkon väzby. Obvineným môže za takéto konanie hroziť v zmysle zákona strata slobody na sedem až 15 rokov,“ uviedla polícia.

Foto57517 Čítajte viac Zo slovenskej nátury pramení len tak sa opýtať, či si nezaslúžila dostať po papuli. To sú najhoršie vety, pamätám si ich dodnes, vraví komička Simona

Deti im odobrali

Všetky deti boli rodičom odobraté. Staršie tri deti skončili v detskom domove a najmladšie z nich, 3-ročný chlapček, bude pravdepodobne umiestnený do profesionálnej rodiny, doplnila polícia. Zároveň upozornila, že v zmysle zákona o rodine je okrem iného aj to, že rodičia majú právo použiť pri výchove dieťaťa primerané výchovné prostriedky tak, aby nebolo ohrozené zdravie, dôstojnosť, duševný, telesný a citový vývoj dieťaťa.

© Autorské práva vyhradené

33 debata chyba
Viac na túto tému: #polícia #týranie #Trnava