VIDEO: Išlo o sekundy. Petržalskí policajti nezaváhali, zachránili život mužovi

Policajti z Obvodného oddelenia PZ Bratislava Petržalka - sever počas stredajšej služby spozorovali na Farského ulici dve vozidlá, ktorých vodiči boli účastníkmi dopravnej nehody. Opísala situáciu polícia na sociálnej sieti.

25.04.2024 18:00
debata (4)
Takto policajti oživovali muža v bezvedomí
Video
Zdroj: FB Polícia Bratislavský kraj

„Policajti si pri jednom z vozidiel všimli muža ležiaceho na zemi, ktorý po chvíli stratil vedomie. Muža ihneď položili do vodorovnej polohy na chrbát, zaklonili mu hlavu a tým mu spriechodnili dýchacie cesty. Opakovane sa pokúšali zistiť či je pri vedomí. Na hlasné oslovenie nereagoval. Keď policajti zistili, že nedýcha, okamžite zahájili kardiopulmonálnu resuscitáciu,“ priblížila polícia.

Matúš Šutaj Eštok, Vianoce, hasiči, policajti, Štedrý deň Čítajte viac Policajti vo veľkom odchádzajú do civilu. Šutaj Eštok ich chce udržať tisícovými odmenami

Po čase sa mužovi obnovila srdcová a dýchacia aktivita. Avšak po krátkom čase opäť prestal dýchať. „Policajti s resuscitáciou pokračovali až do príchodu zdravotníkov. Tí muža napojili na automatickú masáž srdca, po ktorej sa prebral. Muž bol následne prevezení do jednej z bratislavských nemocníc,“ dodali policajti.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #resuscitácia