Zranení z Pohody ostávajú v nemocniciach

Vo Fakultnej nemocnici v Trenčíne, kam po zrútení O2 Arény na festivale Bažant Pohoda priviezli najviac zranených, ostáva štrnásť ľudí hospitalizovaných, jedného pacienta prepustili. Celkovo nemocnica hospitalizovala dvadsať ľudí.

20.07.2009 13:07
Bažant Pohoda 2009 - tragédia, zrušený festival Foto:
V daždivom počasí a zrýchlenej evakuácii sa mnohí snažili odniesť si aspoň najdôležitejšie veci.
debata

„Troch preložili do iných zdravotníckych zariadení podľa miesta bydliska a dvoch na vyššie pracovisko,“ informovalo ministerstvo zdravotníctva. Pacienti sú podľa riaditeľa nemocnice v Trenčíne Rudolfa Lintnera stabilizovaní, všetci majú zranenia hornej časti tela. Ide o zranenia hlavy, krčnej chrbtice a hrudníka.

Ďalší zranení sú hospitalizovaní v ostatných nemocniciach v Trenčianskom kraji. Najvážnejšie prípady skončili na neurochirurgii v nemocniciach v Žiline a v Martine. V žilinskej nemocnici udržujú v umelom spánku 25-ročného muža z Veľkého Krtíša s ťažkým opuchom mozgu. Ako uviedla riaditeľka nemocnice Daniela Bekeová, do Žiliny priviezli aj 20-ročného mladíka z Bratislavy. Má zranenia hlavy, lekári ho museli operovať. V Martine operovali 19-ročnú ženu s vážnym poranením hlavy. Hovorkyňa Martinskej fakultnej nemocnice Katarína Kapustová uviedla, že už je v stabilizovanom stave. Do Martina v nedeľu priviezli ešte jedno dievča, ktoré operovali už v Trenčíne. V Martine ju operovali znova. Podľa Kapustovej je vo veľmi vážnom stave.

K zraneniam došlo v sobotu popoludní, keď sa areálom festivalu na trenčianskom letisku prehnala búrka sprevádzaná silným vetrom. Otvorený stan O2 Arény sa zrútil na stovky ľudí. Neprežil to 29-ročný muž z Piešťan, ďalší sa zranili ťažko alebo ľahko. „Celkovo bolo hospitalizovaných 40 pacientov, ďalších 56 ošetrili ambulantne,“ uviedol v nedeľu Lintner. Organizátori festival ukončili a nariadili evakuáciu. Na festivale bolo okolo 35-tisíc ľudí. Príčiny tragédie vyšetruje polícia.

Záchranári mali plné ruky práce.
Festival Pohoda predčasne skončil.
+21Spadnutý stan zranil desiatky ľudí. Záchranári...
debata chyba