Izáka možno nahradí Paška

Kandidátom Slovenskej národnej strany na funkciu ministra životného prostredia by mohol byť poslanec Národnej rady SR Jaroslav Paška. Potvrdili to dva od seba nezávislé zdroje z prostredia SNS. Paškovou výhodou má byť, že už raz ministrom bol. V rokoch 1993 a 1994 šéfoval niekoľko mesiacov rezortu školstva.

02.08.2008 19:10
Jaroslav Paška, Anna Belousovová Foto: ,
Jaroslav Paška a Anna Belousovová.
debata

Paška spĺňa aj kritériá, ktoré v piatok predstavil predseda národniarov Ján Slota. Ten avizoval, že kandidát bude politikom a členom Slovenskej národnej strany.

Slota v sobotu v Martine povedal, že on už vie, kto bude kandidátom na ministra životného prostredia. Jeho meno však chce zverejniť až po informovaní predsedu vlády Roberta Fica. Kandidáta musí ešte schváliť predsedníctvo národniarov. To by sa malo konať v pondelok alebo v utorok.

Výmena na čele rezortu životného prostredia sa má udiať na žiadosť premiéra. Ten 22. júla požiadal Slotu, aby súčasného ministra Jaroslava Izáka vymenil. Dôvodom bolo rozdeľovanie peňazí z Environmentálneho fondu v rozpore s etickými pravidlami. Peniaze z environfondu získali aj príbuzní vysokých úradníkov ministerstva.

debata chyba