Kotala má blízko k J&T, chce od nich peniaze

Šéf VIP travel Alan Kotala má blízko k finančným žralokom z J&T. Okrem sporných peňazí z eurofondov chce Kotala dostať peniaze na projekt modernizácie lyžiarskeho strediska Jakubkova Lúka v Starom Smokovci aj od žralokov.

18.08.2009 10:21
tatry, lyžovanie, stredisko Foto:
Peniaze z eurofondov mali tvoriť polovicu z investície VIP travel v Starom Smokovci, kde chce firma prebudovať lyžiarsky vlek na Jakubkovej Lúke na 4-sedačkovú lanovku a celý svah predĺžiť.
debata

Šéf VIP travel spoluprácu s J&T priznáva. „Keď som v roku 2005 predal Koala Tours, investoval som peniaze do ich investičných fondov, tento projekt je jednou z mojich ďalších investícií. Poznám sa s ľuďmi zo skupiny J&T, na čom nevidím nič zlé, vzhľadom na to, že som klientom ich banky. V súčasnosti nie sme personálne, majetkovo ani nijako ináč prepojení,“ dodáva Kotala, ktorý si momentálne užíva dovolenku v Chorvátsku.

Premiér Robert Fico vlani odsúdil stretnutia ministra financií Jána Počiatka na jachte v Monaku. Rezort hospodárstva na čele s Ľubomírom Jahnátkom, naopak, žralokom nepriamo nahráva. Okrem Kotalovho projektu má J&T Banka financovať aj ďalšie projekty z oblasti turizmu, ktoré uspeli v súťažiach o eurofondy. Aj keď banka žralokov s tým podľa informácií Pravdy nepočíta.

Sumu šesť miliónov eur z eurofondov vyčlenila agentúra pre cestovný ruch v Jahnátkovom rezorte aj na projekt vybudovania strediska Chopok-Západ pre firmu Webis spolupracovníka J&T Romana Wecka. Ten nedávno pre Trend priznal, že okrem eurofondov počíta aj s financovaním projektu cez J&T Banku.

debata chyba