Po cyklistickom chodníku vo Svite sa pohyboval medveď

Mesto Svit vyzýva návštevníkov cyklistického chodníka i blízkych lokalít či častí na okraji lesa k opatrnosti, v pondelok okolo 16.00 h na cyklochodníku spozorovali medveďa. Nachádzal sa v časti od Svitpacku smerom na západ.

23.04.2024 10:43
medveď, svit Foto:
debata (21)

Samospráva o tom informuje na svojej internetovej stránke, kde zverejnila aj fotografiu. Po nahlásení prijalo mesto okamžité opatrenia, bezodkladne bol informovaný Zásahový tím medveďa hnedého, ako aj zásahový tím medveďa hnedého Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Poprade. Mestská polícia zvyšuje nočné hliadkovanie v nahlásenej oblasti.

povina, krízový štáb Čítajte viac V okrese Kysucké N. Mesto vyhlásili mimoriadnu situáciu pre medvede

Mestská polícia ďalej upozorňuje, aby ľudia počítali pri svojich výletoch a túrach v blízkych lesoch s možným výskytom medveďa. „Je obdobie zobúdzania sa medveďov a vyvádzania mladých jedincov medvedicami,“ pripomenula. Vzhľadom na možný pohyb jedincov medveďa hnedého v intraviláne mesta a v jeho blízkom okolí mesto zároveň upozornilo na správne nakladanie s komunálnym odpadom a bioodpadom. „Nezabezpečený a ľahko dostupný odpad obsahujúci zvyšky jedla predstavuje pre medveďa jednoduchý zdroj obživy,“ dodalo.

Ako sa správať v lese, kde sa nachádzajú medvede
Video

V prípade zisteného výskytu je podľa samosprávy potrebné kontaktovať políciu na telefónnom čísle 158, prípadne mestskú políciu na číslach 052/7756 026 a 0905 636 715, ako aj Zásahový tím medveďa hnedého – sever 0903 201 978.

medveď Čítajte viac Zásahový tím pre medveďa hnedého monitoruje lokalitu Uhlisko
21 debata chyba
Viac na túto tému: #medveď #Svit