Učiteľov školí ministrova dcéra, vraj za 7 eur na hodinu

Eurofondy zaplatia aj dcéru ministra školstva Zuzanu Mikolajovú. Pracuje na vzdelávaní učiteľov cudzích jazykov. Projekt za 16,6 milióna eur (500 miliónov korún), z ktorého je platená aj Mikolajova dcéra, má pod palcom Štátny pedagogický ústav. Tomu šéfuje Július Hauser z SNS.

26.05.2009 08:08
debata

„Dcéra ministra školstva Zuzana pracuje ako administrátor projektu plateného z peňazí eurofondov v Banskobystrickom kraji,“ priznala hovorkyňa Dana Španková. Na otázku, či prešla výberovým konaním, neodpovedala.

Hodinová odmena Zuzany Mikolajovej je podľa ministerstva od 6,64 do 7,63 eura (okolo dvesto korún). Koľko hodín mesačne pracuje, nie je známe. Pri plnom úväzku by však mohla asi 28-ročná Zuzana zarobiť vyše tisíc eur (30-tisíc korún).

Projekt „Vzdelávanie učiteľov základných škôl v oblasti cudzích jazykov v súvislosti s Koncepciou vyučovania cudzích jazykov na základných a stredných školách“ má vyškoliť zhruba 4 000 pedagógov. Na výučbu by mali dostať notebook a učebnice. Španková potvrdila, že v súčasnosti sa pre projekt nakupuje výpočtová technika a učebnice. Dodávateľ je zatiaľ neznámy.

debata chyba