Rozčúlený Mihál projekt nepodpíše

Minister práce Jozef Mihál napokon nepodpíše projekt, ktorý mal za 800-tisíc eur z eurofondov vyškoliť 30 úradníkov. Na tento pochybný zámer rezortu upozornila Pravda v pondelkovom vydaní, keď predtým okrem príslušnej dokumentácie získala aj potvrdenie z ministerstva, že so štartom projektu sa počíta 1. marca.

08.02.2012 14:00
debata (26)

Mihál napriek konštatovaniu, že projekt je ,,finančne nadhodnotená blbosť", redakciu obvinil, že o ňom informovala zavádzajúco. Osobne sa síce na ňu s oficiálnou žiadosťou o opravu neobrátil, no vo svojom blogu sa bez podania protiargumentov znižuje k urážkam na adresu denníka aj autorky článku.

V podstatnej časti textu pritom Mihál nepriamo priznáva, že jemu podriadení pracovníci Centra vzdelávania pri ministerstve, ktorí projekt vypracovali a predložili na schválenie, v podstate vyprodukovali len veľmi slabý text, ktorý nespĺňa ani základné štandardy kvality. Počet úradníkov Centra sa podľa zdrojov Pravdy od marca 2011 zvýšil z 13 na 30 osôb.

Pravda sa pri spracovaní článku opierala nielen o získaný materiál s podrobne rozpracovanými cieľmi a rozpísanými nákladmi, ale aj o informácie tlačového oddelenia rezortu práce. Mihál v blogu uvádza, že projekt bol 30. januára pre asi stovku „závažných pripomienok“ Európskeho sociálneho fondu zrušený. Nezmieňuje sa však o tom, že tlačové oddelenie redakcii o dva dni neskôr poskytlo informáciu, že minister projekt posudzuje a po zapracovaní pripomienok sa má realizovať.

26 debata chyba