Obžalovaných z Fontány je stále menej

Andrej Reisz je ďalším z aktérov kauzy vyvraždeného pápayovského gangu, ktorý sa stratil bez stopy. Ide o bývalého spoločníka súrodencov Szilárda a Csabu Raiszovcov, obaja zmizli minulý týždeň. Reisz s nimi pôvodne sedel na lavici obžalovaných, neskôr ho súd pre zdravotné problémy vyčlenil na samostatný proces.

23.09.2008 10:13
Hrob Tibora Pápaya Foto: ,
Hrob Tibora Pápaya, ktorého spolu s jeho deviatimi spoločníkmi zabili doteraz neznámi strelci v marci 1999 v reštaurácii Fontána.
debata

„Polícia po Andrejovi R. pátra už od roku 2006,“ potvrdila včera bez bližších podrobností trnavská policajná hovorkyňa Martina Kredatusová. Nezvestný je naďalej aj pravdepodobný objednávateľ vraždy Tibora Pápaya a jeho ľudí Ľudovít Sátor. Polícia ho nikdy nechytila, aj keď sa pohyboval po Slovensku. Ďalší z obžalovaných Arpád Szamaránsky zahynul v roku 2005 pri autonehode.

Po súrodencoch Raiszovcoch pátra polícia od štvrtka, keď najbližší príbuzní oznámili ich zmiznutie. „Polícia pátra aj na medzinárodnej úrovni, v rámci schengenského priestoru,“ spresnila Kredatusová. Rodičia Raiszovcov hovoria, že ich zmiznutie je pomstou za činy, z ktorých boli obžalovaní. Polícia pracuje s rôznymi vyšetrovacími verziami, odmieta ich však komentovať.

Bratia Raiszovci spolu s ďalším obžalovaným Richardom Verébom po prepustení z vyšetrovacej väzby chodili na súd pravidelne. Proces sa dokonca začal vyvíjať v ich prospech. Viacerí svedkovia stratili pamäť, niektorí svoje pôvodné výpovede zmenili. Pápayov kamarát Ľuboš Ferus, ktorý pôvodne polícii uviedol, že pri jednej z tragických prestreliek v Trsticiach bol Szilárd Raisz a Richard Veréb, na súde už hovoril niečo iné. Z niekoľkoročným odstupom tvrdil, že o prestrelke nič nevie. Našiel sa dokonca svedok Ladislav Kováč, ktorý si po rokoch spomenul, že v čase prestrelky bol Szilárd Raisz s ním v Dunajskej Strede, preto nemohol byť v Trsticiach.

Tibora Pápaya a jeho deväť spoločníkov zabili doteraz neznámi strelci v marci 1999 v reštaurácii Fontána. Tragickému koncu sa vyhol len Norbert Kocsis, ktorý krátko pred streľbou z reštaurácie odišiel. Neskôr sa ho viackrát pokúsili zabiť. To sa podarilo v prípade Tibora Premusa, ktorý zomrel práve po streľbe v Trsticiach.

debata chyba