V Trnave svoj hlas odovzdali prví voliči

O siedmej ráno v krajskom meste Trnava otvorili 56 volebných miestností. Trnavčania si v sobotu vyberú svojich zástupcov do parlamentu. Čas majú štandardne do desiatej hodiny večer.

05.03.2016 08:12
parlamentné voľby 2016, trnava, voľby Foto: ,
Juraj Kalina prišiel voliť hneď ráno, s manželkou sa chystali stráviť víkend mimo mesto.
debata (3)

Vo volebnej miestnosti s číslom 17 na Základnej škole s materskou školou na ulici Kornela Mahra dávali členovia komisie dokopy hlasovacie lístky kandidujúcich strán a hnutí, aby ich odovzdali prvým voličom.

S rannými správami o siedmej do triedy prišiel dôchodca, za ním nasledoval manželský pár v stredných rokoch a mladý muž. „Prišli sme ráno, pretože cestujeme na víkend preč,“ prezradil Juraj Kalina (55), ktorý je pravidelným voličom.

odkaz
volby-pravda.sk-568x70

V zozname je zapísaných 864 voličov. „Mali sme nahlásené dve voľby poštou zo zahraničia, ktoré sme už vhodili do urny,“ povedal zapisovateľ okrskovej volebnej komisie Miroslav Lalík. O prenosnú urnu prišla jedna žiadosť.

V zoznamoch sú zapísaní aj tí, ktorí prídu odovzdať svoj hlas s voličským preukazom. Spočítaných ich však nemali. Podľa Lalíka sa členovia komisie vyzbrojili najmä čítaním.

„Určite využijeme aj internet v mobile,“ dodal zapisovateľ. Vzápätí prišla volička, ktorá hľadala ukážku, ako vyplniť hlasovací lístok. Lalík jej vysvetlil, že upravený vzorový hlasovací lístok by mohol slúžiť ako odporúčanie koho voliť. V zozname voličov bolo o štvrť na osem zakrúžkovaných šesť čísiel.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Trnava #parlamentné voľby #voliči #voľby 2016