Ruža od Smeru, kniha od Kňažka

Kvety od Smeru a Roberta Fica k sviatku MDŽ, kniha od Milana Kňažka alebo futbal s Radoslavom Procházkom. Aj takú podobu mala víkendová kampaň prezidentských kandidátov.

03.03.2014 15:30
Robert Fico Foto: ,
Premiér Robert Fico odštartoval šnúru stretnutí s ľuďmi v Michalovciach.
debata (8)

Premiér Fico odštartoval šnúru stretnutí s ľuďmi na východe v Michalovciach. Športová hala bola v sobotu zaplnená do posledného miesta. Hoci prevahu mali ženy, nechýbali ani celé rodiny s deťmi. Na akcii zaspieval Kuly, nechýbal ani obľúbený Drišľak a Zlaté husle Berca Balogha. Premiér úvodné slovo zakončil, že najlepšie by bolo všetky prítomné ženy vystískať a zapriať im k MDŽ. „Ale na to tu máte Kaliňáka,“ podotkol. Premiérove predpoklady naplnil minister vnútra Robert Kaliňák. Len čo jeho príchod oznámil moderátor Martin Nikodým, väčšina žien začala nadšene tlieskať a niektoré dokonca aj postojačky.

Keď ženy opúšťali halu, každá dostala ružu. „Celkom ma to potešilo, vystúpenie, kvety, program. Veľa možností na kultúrne vyžitie tu nie je. Je dobré, že myslia aj na ženy a ľudia môžu spoznať členov vlády aj z inej stránky,“ povedala Andrea Kolesárová. Ďalšia Michalovčanka, ktorá nechcela povedať svoje meno, označila členov vlády za celkom vtipných. „Viem, že je to aj o politike, ale podľa mňa tu prišli aj takí ľudia, ktorí Smer a Fica nevolili, chceli sa len zabaviť,“ dodala.

Vo Zvolene kortešoval cez víkend Milan Kňažko. Nikto, kto meral cestu do jednej z miestnych reštaurácií v centre mesta, neobišiel naprázdno. Zo stretnutia si zadarmo odnášal Kňažkovu knihu aj s autogramom. Prišla zhruba stovka ľudí. Niektorí dokonca museli kandidáta na prezidenta a pesničky v podaní hudobníka Laca Lučeniča počúvať len z chodby, pretože sa dnu už nezmestili.

Kňažko vyhlásil, že nemá v úmysle bojovať proti vláde. „Ústavní činitelia musia spolupracovať, ale spolupráca nie je slepá poslušnosť. Bez irónie môžem miestoprísažne vyhlásiť, že vo všetkom, čo bude pán premiér Fico robiť dobre pre túto krajinu, mu budem skutočnou oporou a urobím všetko pre to, aby sa mu to podarilo,“ vravel. Ak však bude Fico pôsobiť v prospech strany, seba samého alebo oligarchov, ticho nezostane.

Ďalší prezidentský kandidát Radoslav Procházka časť víkendu odľahčil športom. Futbal je jeho najobľúbenejším športom už od detstva, ale až po štyridsiatke sa mu venuje aj súťažne. Už druhú sezónu hrá futsal v prvej bratislavskej lige. V športovej hale v Liptovskom Mikuláši si zahral dva polčasy po 20 minút. Jeden z návštevníkov Ján neprišiel kvôli zápasu. „Chcem sa opýtať, či v prípade, ak bude zvolený za prezidenta, vymenuje Štefana Harabina za predsedu Najvyššieho súdu, pretože sa zatiaľ jednoznačne nevyjadril,“ povedal Ján. Hovoriť mienil s Procházkom aj o fungovaní súdnictva a prečo rozhodnutia súdov trvajú príliš dlho.

© Autorské práva vyhradené

8 debata chyba
Viac na túto tému: #prezidentskí kandidáti #prezidentské voľby 2014