Primátorovi Martina hrozili smrťou, môže vraj dopadnúť ako Valko

Primátorovi Martina Andrejovi Hrnčiarovi (nezávislý) sa neznámy odosielateľ vyhrážal e-mailom, že ak sa nevzdá kandidatúry, môže dopadnúť ako zavraždený právnik Ernest Valko. Hrnčiar o tom informoval na tlačovej konferencii v Martine.

23.11.2010 16:03
Andrej Hrnčiar Foto:
Andrej Hrnčiar, primátor mesta Martin
debata

Ak odstúpiš, necháme ťa na pokoji. Nezabudni na to, že máš rodinu a kľudne sa môže niečo stať tvojim dcéram. Je to len na tebe. Všetko je v tvojich rukách. Vykašli sa na funkciu a daj prednosť svojej rodine. Spomeň si na to, ako skončil Ernest Valko, píše sa podľa Hrnčiara vo výhražnom e-maili.

Hrnčiar uviedol, že podal trestné oznámenie za trestný čin vydierania. Polícii som poskytol dostatok indícií a materiálov na to, aby to vyhodnotila. Už bolo vznesené obvinenie za trestný čin ohovárania aj vydierania voči neznámemu páchateľovi. Tam sa robia úkony na zistenie IP adresy, z ktorej bol tento mail posielaný. Ale bolo to prostredníctvom zahraničného servera, povedal.

Na tlačovej konferencii sa zúčastnili aj ďalší štyria kandidáti na primátora Martina Stanislav Bernát (nezávislý), Peter Vons (nezávislý), Zdenko Kozák (nezávislý) a Daniel Diškanec (SDĽ). V ich mene prečítal verejné vyhlásenie bývalý primátor Martina Stanislav Bernát.

Odsudzujeme takéto konanie, najmä v čase volebnej kampane a považujeme to za účelový a vykonštruovaný prostriedok, ako ovplyvniť voličov. Sme rozčarovaní zneužitím tragédie, ktorá otriasla celým Slovenskom, na volebnú kampaň pána Hrnčiara. Dôrazne odmietame cynické zneužitie mena pána Valka na zaujatie mediálnej pozornosti a vytvárania atmosféry strachu. Sme za kampaň vedenú seriózne a tak, aby sa občania vedeli vo voľbách správne rozhodnúť. Na záver vyhlasujeme, že nikto z nás z volieb neodstúpi, pretože máme dôvodné podozrenie, že chce niekto rozposlať letáky s takýmto textom, uzatvoril Bernát.

debata chyba