V Bratislave dobrovoľníci čistia zastávky. Napriek dažďu

Neestetické graffiti na zastávkach hromadnej dopravy znehodnocujú mestský majetok a ako vandalizmus sú dlhodobým problémom. Preto sa päťdesiati dobrovoľníci z Bratislavského okrášľovacieho spolku, žiaci a skúsení dobrovoľníci Namaľuj CiTy! v spolupráci s Dopravným podnikom Bratislava (DPB) rozhodli vyčistiť desiatky bratislavských zastávok.

22.10.2014 10:30
debata (3)

Ako informovala hovorkyňa DPB Adriana Volfová, na brigáde sa zišli aj napriek stredajšiemu nepriaznivému počasiu a práci sa venujú už od ranných hodín.

Bratislavský okrášľovací spolok už tradične organizuje upratovacie či kultivovacie práce v hlavnom meste s podporou dobrovoľníkov. Aktuálna čistiaca akcia prebieha v súvislosti s práve sa konajúcim medzinárodným festivalom filmov o trvalo udržateľnom rozvoji Ekotopfilm.

Práce sa začali na konečnej zastávke električiek v Ružinove a na zastávke Botanická záhrada v Karlovej Vsi. Dobrovoľníci budú postupovať z Ružinova smerom k zastávke Trnavské mýto a druhá skupina z Botanickej záhrady po zastávku Molecova. Obe skupiny sa stretnú na zastávke Trnavské mýto, ktorú vyčistia spoločne.

Pre všetkých dobrovoľníkov sú pripravené tričká s logom Ekotopfilmu a ako odmena okružná jazda historickou električkou o 14:30 z Trnavského mýta.

Dopravný podnik si akciu dobrovoľníkov váži. Práve zastávky MHD sú totiž podľa Volfovej každodenne cieľom vandalov, ktorí ich poškodzujú, strhávajú cestovné poriadky, nelegálne vylepujú plagáty a znehodnocujú graffiti nápismi.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #dobrovoľníci #čistenie #MHD #zastávka