Tragédia v žilinskom nákupnom centre: Padajúci hranol zabil chlapčeka

Trojročný chlapček z Oravy podľahol vážnym zraneniam, ktoré utrpel v žilinskom nákupnom centre. Nešťastie sa stalo v nedeľu 40 minút po 12. hodine, kedy bol chlapec v obchode v sprievode svojich rodičov.

10.05.2015 17:33 , aktualizované: 17:47
Baumax, Žilina, hranol Foto: ,
Miesto nešťastia bolo uzavreté, príčinami tragédie sa zaoberá polícia.
debata (19)

„Z doposiaľ nezistených príčin sa z regála uvoľnil a spadol drevený hranol na chlapca, ktorému spôsobil ťažké zranenia,“ informovala krajská policajná hovorkyňa Jana Balogová. Z akej výšky hranol spadol zatiaľ polícia nespresnila. Nie je známe ani to, prečo a ako sa uvoľnil z police. Tragédia sa stala vo vonkajšom oddelení so záhradným sortimentom.

„Dieťa po príchode záchranárov nedýchalo, ani nereagovalo. Posádka začala okamžite s oživovaním. Vzhľadom na kritický stav malého pacienta museli záchranári kontaktovať kolegov z leteckej záchrannej služby, aby ho čo najskôr previezli do nemocnice,“ doplnila hovorkyňa skupiny Falck Alena Lacyková – Krčová.

Hovorkyňa Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby ATE Zuzana Turočeková potvrdila, že v oživovaní dieťaťa pokračovali aj leteckí záchranári, ktorí ho vrtuľníkom previezli do Univerzitnej nemocnice v Martine. Dieťa žiaľ vážnym zraneniam podľahlo.

Okolnosti tragédie vyšetruje polícia. „Naša spoločnosť poskytne polícii maximálnu súčinnosť pri vyšetrení tohoto nešťastia,“ uviedol Miroslav Chmelár, hovorca slovenského Baumaxu, ktorý v mene spoločnosti vyjadril rodine chlapca hlbokú ľútosť a sústrasť.

© Autorské práva vyhradené

19 debata chyba
Viac na túto tému: #Žilina #tragédia #smrť dieťaťa #bauMax