Návštevníkom Pohody prerezali pneumatiky, poškodili 150 áut

Návštevníkom Pohody pred odchodom z najväčšieho slovenského hudobného festivalu nadránom poprerezávali gumy na autách. Podľa svedkov išlo o vyše stovku automobilov a situáciu momentálne rieši polícia, ktorá postupne prijíma ďalšie oznámenia.

12.07.2015 16:57 , aktualizované: 17:25
debata

Útočník, či prípadní útočníci, prerezali na autách viacero gúm, aby návštevníkom nepomohla ani rezerva. Podľa informácií RTVS je takto poškodených minimálne 150 áut. Ľudia čakajú v horúčavách na pomoc aj 4 hodiny. Organizačný tím rozdáva poškodeným vodu a zmrzlinu.

"Po tom, čo sme zistili, že sa niečo takéto udialo, sprístupnili sme priestor letiska odťahovej službe. Po niekoľkých hodinách bola situácia vyriešená. Napriek tejto zlej správe a nepochopiteľnému skutku nás potešilo, že si poškodení ľudia navzájom pomáhali, čo len umocnilo charakter nášho festivalu,” uviedli v stanovisku organizátori festivalu.

"Polícia eviduje prepichnuté pneumatiky na autách, daná vec je v štádiu šetrenia. V súčasnej dobe evidujeme niekoľko oznámení, pričom ďalšie oznámenia naďalej prijímame,“ povedal hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne Pavol Kudlička.

Pohoda je najväčším slovenským hudobným festivalom. Koná sa v Trenčíne, a to už 19. rok, z toho od roku 2004 na miestnom letisku. Zakladateľom festivalu je Michal Kaščák, spevák hudobnej legendy z 80. rokov, trenčianskej kapely Bez Ladu a Skladu. V súčasnosti ho navštevuje okolo 30-tisíc ľudí.

debata chyba
Viac na túto tému: #Pohoda #pneumatiky #hudobný festival