V bratislavskom Novom Meste spustili elektronické zastupiteľstvo

Materiály predložené na rokovanie novomestského miestneho zastupiteľstva, prijaté uznesenia a aj detailný prehľad o tom, ako kto hlasoval nájdu obyvatelia bratislavského Nového Mesta na stránke banm.zastupitelstvo.eu. Informoval o tom hovorca mestskej časti Bratislava-Nové Mesto Marek Tettinger.

02.11.2015 17:04
debata

„Občan nájde na jednom mieste všetko podstatné z práce svojho zastupiteľstva. Významne to zjednoduší orientáciu v agende, ako aj jej kontrolu zo strany verejnosti,“ povedal starosta bratislavského Nového Mesta Rudolf Kusý. Prednosta novomestského miestneho úradu Ľubomír Baník upozorňuje, že pre samosprávu prináša digitálne zastupiteľstvo úsporu peňazí, keďže časť agendy už nebudú musieť spracovávať na papieroch.

Podľa Tettingera občan bude mať vďaka novej stránke podrobný prehľad aj o práci jednotlivých poslancov. Vďaka prehľadnej, štruktúrovanej podobe sa o vybranom členovi zastupiteľstva dozvie, aká je jeho účasť na rokovaniach, ako hlasoval o jednotlivých materiáloch a podobne. Na stránke nájdu obyvatelia pozvánky na rokovania a časom pribudnú aj ďalšie služby.

„Súčasťou elektronického zastupiteľstva je aj archív starších materiálov, rokovaní, nezostrihaných záznamov z rokovania zastupiteľstva, prehľad hlasovaní a register schválených uznesení z tohto volebného obdobia. Kto má záujem pozrieť si detailné informácie o niektorom z predchádzajúcich rokovaní miestneho zastupiteľstva, nájde na stránke kompletný nezostrihaný videoarchív, ale aj stenografické záznamy,“ ukončil Marek Tettinger s tým, že súčasťou novej služby je aj kompletný register prijatých všeobecne záväzných nariadení.

debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #Nové Mesto #mestské zastupiteľstvo