V Balážoch sa pokúsia o rekord

Súťaž v pílení dreva, pokus o zápis do Knihy slovenských rekordov a dobrú náladu ponúkne obec Baláže. Ide o jubilejný desiaty ročník podujatia Deň obce.

13.08.2016 08:33
debata

Deň obce Baláže sa začne o 14. hodine. Je už tradične spojený so súťažou v pílení dreva. Súťaží sa na čas v dvoch kategóriách – muži a ženy. V oboch súťažia vždy dvojice a vyhráva tá, ktorá najrýchlejšie drevo, resp. metrovicu prepíli. Keďže tento rok je jubilejný, organizátori sa rozhodli pokúsiť sa o zápis do Slovenskej knihy rekordov. Takýto zápis v nej zatiaľ neexistuje, pôjde teda o rekord ustanovujúci.

Súťažiaci sa môžu prihlásiť najneskôr 15 minút pred začiatkom súťaže. V predchádzajúcich ročníkoch sa súťaže zúčastňovali dvojice z obce a okolia, ale tiež zo vzdialenejších miest Slovenska. Obe kategórie majú priemerne desať súťažných dvojíc.Samotná súťaž sa začne o 15.30 h pod hlavným pódiom. Pre víťazov sú pripravené zaujímavé ceny.

Deň obce Baláže je každoročne bohatý aj na kultúrny program. Ani tento rok nebude výnimkou. Na pódiu sa postupne vystriedajú Paľo Majerík, Diana a priatelia, Ľudová hudba Štefana Babjaka, Oľga Baričičová a jej kamaráti z Moravy, mužská spevácka skupina FS Priechoďan, The Galaxy. Večer bude do tanca hrať DJ Filip.

Podujatie obohatí pestrý sprievodný program. Pripravené sú súťaže pre deti, vyhliadkové lety vrtuľníkom, prezentácia makety Balážanského hrádku či Deň krásy s najnovšími trendmi v líčení. Na návštevníkov čakajú tiež rôzne dobroty a stánky s občerstvením.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Baláže #pílenie dreva