Dvoch obvinených v kauze výbuchu plynu v Prešove súd neposlal do väzby

Dvoch obvinených z obzvlášť závažného zločinu všeobecného ohrozenia sudca pre prípravné konanie Okresného súdu v Prešove Marek Čech neposlal v utorok do väzby. V súvislosti s výbuchom plynu a následným požiarom v decembri minulého roka v bytovke na Mukačevskej ulici v Prešove ostávajú vo väzbe traja ľudia.

25.02.2020 18:25
debata (8)

VIDEO: Súd nezobral ďalších ľudí do väzby v prípade výbuchu paneláku v Prešove.

Video

Ešte v decembri polícia zadržala troch robotníkov, ktorí pred panelákom prerazili plynové potrubie a súd ich poslal do väzby.

Milan H. je stavbyvedúci a naprojektoval výmenu elektrických rozvodov v zemi. Martin M. bol zasa šéfom výkopových prác.

Martin M. pred prerazením plynového potrubia a následným výbuchom išiel na obed, kde za ním prišiel jeden z robotníkov a povedal mu, že prerazili potrubie. Spolu sa vrátili pred panelák, sa potvrdilo, že plyn naozaj uniká.

Stavbyvedúci Milan H. bol v ten deň na stavbe iba ráno a o výbuchu sa dozvedel sprostredkovane. Oboch polícia zadržala aj v decembri, no po vypočutí ich prepustila

Traja robotníci Ján R. a bratia Marek a Ondreji T. boli pôvodne obvinení z prečinu všeobecného ohrozenia z nedbanlivosti. Vyšetrovateľ však minulý týždeň sprísnil kvalifikáciu ich skutku na úmysel. Pätici mužov tak v prípade dokázania viny hrozí až 25-ročné odňatie slobody alebo doživotie.

© Autorské práva vyhradené

8 debata chyba
Viac na túto tému: #súd #výbuch plynu v Prešove