Prekvapil ich medveď, zamestnanec Štátnej ochrany prírody postrelil kolegu

Zamestnanec Štátnej ochrany prírody postrelil svojho kolegu, keď sa chcel brániť pred medveďom v lesoch nad Kyslinkami na Poľane. Prípad rieši polícia.

08.04.2024 08:04
debata (57)
Ako sa správať v lese, kde sa nachádzajú medvede
Video

Medvedica s dvoma mláďatami bola podľa mužov v lesnom poraste. Keď sa proti nim náhle rozbehla, jeden zo strážcov prírody použil zbraň, informovala televízia JoJ. Avšak trafil kolegu do nohy.

medveď, Hriňová Čítajte viac Medveď v Hriňovej prekvapil posádku auta. Nezľakol sa trúbenia, pokrikov ani pískania

„Medvedica sa mala rozbehnúť a jeden zo zamestnancov vystrelil,“ informovala hovorkyňa KR PZ Banská Bystrica Petra Kováčiková. Za dosiaľ nejasných okolností guľka zasiahla mladšieho z mužov do nohy. „Bolo začaté trestné stíhanie pre prečin ublíženia na zdraví z nedbanlivosti. Použitú zbraň mal muž v legálnej držbe,“ dodala hovorkyňa.

Kúsok od detí. Medveď pobehoval v centre L. Mikuláša
Video

Na mieste nebol mobilný signál a muži museli zísť k domom a volať pomoc. Postreleného muža odviezla sanitka do banskobystrickej nemocnice. „Hospitalizovaný je na oddelení úrazovej chirurgie, jeho stav je stabilizovaný,“ uviedla hovorkyňa Roosveltovej nemocnice Ružena Maťašeje.

oznam, medvede, Trnavá Hora Čítajte viac Kuriózny oznam zakazoval medveďom vstup do dediny. Po pár dňoch ho niekto „šlohol“
57 debata chyba
Viac na túto tému: #medveď hnedý