Lilková: Doteraz ma ani len nevypočuli

Levičanka Eva Lilková, ktorá mala podľa vedenia SDKÚ niekoľko rokov tunelovať stranícku kasu, je šokovaná a odmieta akékoľvek obvinenie. Nerozumie, prečo to na ňu strana vytiahla teraz, keď od augusta už v nej ako účtovníčka nepracuje. O vnútorných pomeroch a financovaní SDKÚ nechce zatiaľ hovoriť s tým, že je to príliš čerstvé a musí sa zo všetkého spamätať.

26.02.2010 09:38
Levice, Lilková Foto:
V paneláku v Leviciach žije dnes bývalá účtovníčka SDKÚ Eva Lilková, ktorá mala za sedem rokov pripraviť stranu o takmer 20 miliónov korún.
debata

Vedenie strany tvrdí, že ste viedli dvojité účtovníctvo. Je to pravda?

Nie. Nie je.

Zo strany ste odišli v auguste, v decembri strana podala trestné oznámenia. Povedali vám to?
Nikto mi nič nepovedal. O obvineniach som sa dozvedela iba z novín, teda v stredu večer na internete. Aj na to ma upozornila suseda. Ak je to všetko pravda a SDKÚ na mňa podala ešte vlani trestné oznámenie, ako je možné, že do dnešného dňa som od orgánov činných v trestnom konaní nedostala žiadne upovedomenie. Dokonca ma polícia ani nevypočúvala.

Možno vás nezastihli doma.

Nie. Zdržujem sa v mieste trvalého bydliska a pravidelne si akúkoľvek poštu preberám osobne.

To ste o výhradách strany voči vám vôbec nevedeli?

Nie. Som z toho v šoku. Nerozumiem, prečo to na mňa vytiahli po siedmich mesiacoch.

Čo teraz robíte?

Od augusta, keď so mnou rozviazali pracovný pomer, som nezamestnaná – riadne zaregistrovaná na úrade práce v Leviciach. Stále si hľadám prácu. No keď na pohovore poviem, kde som pracovala predtým, záujem o mňa okamžite končí.

Keď spomeniete SDKÚ?

Áno. Je to ako nálepka na mojom čele. Po tejto medializovanej kauze to už môžem úplne zabaliť a už sa nemusím čudovať, prečo ma nikde nechcú.

debata chyba