Prednášku pre policajtov si Spišiak aj nahral

Policajný prezident Jaroslav Spišiak si koncom augusta pozval na poradu na Akadémiu Policajného zboru do Bratislavy 300 vedúcich predstaviteľov policajných riaditeľstiev. Podľa informácií Pravdy pred svojou prednáškou na tému Nové manažérske praktiky v Policajnom zbore prítomných upozornil, že si ju nahráva na diktafón, aby nevznikali dezinformácie a vytrhávanie z kontextu.

20.09.2011 12:22
Jaroslav Spišiak Foto:
Policajný prezident Jaroslav Spišiak
debata (1)

Nahrávku potom prisľúbil expedovať jednotlivým útvarom, aby „si ju mohol každý policajt neskreslene vypočuť“. Policajtov informoval, že sa na prednášku pripravoval tri týždne a „aj 20-krát si to v duchu všetko menil, čo a ako bude prednášať“.

Funkcionári museli pred prednáškou aj po nej odpovedať na otázky, na koľko percent sú presvedčení o prospešnosti novozavádzaného hodnotiaceho systému, koľko percent energie sú ochotní vynaložiť na jeho uvedenie do praxe a či by ich potešilo jeho zrušenie. Pred prednáškou bolo za zrušenie 65 percent prítomných, po nej 42 percent. Spišiak na to skonštatoval, že „teda vie dobre presvedčovať“.

Jeden z prítomných na otázky odpovedal 0 %. Spišiak ho vyzval, aby sa priznal, kto to je. Keď sa neprihlásil, Spišiak ho označil za zbabelca.

Naopak, pochválil ministra vnútra Daniela Lipšica za to, že mu nové hodnotenie umožnil. „Ako jediný z doterajších ministrov vnútra na to našiel odvahu aj za cenu toho, že vzhľadom na odpor niektorých policajtov a negatívne vykresľovanie pred verejnosťou stráca voličov,“ povedal Spišiak.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba