Valko žiadal od polície odškodnenie 1,6 milióna eur

Za obvinenie z vydierania v roku 2006, ktoré nakoniec prokuratúra zastavila, žiadal advokát Ernest Valko od ministerstva vnútra odškodnenie vo výške 1,6 milióna eur. Informáciu potvrdil hovorca ministra vnútra Gábor Grendel.

12.11.2010 07:53
Ernest Valko Foto:
Ernest Valko
debata (72)

„Nešlo o žalobu, ale o žiadosť o predbežné prerokovanie nároku na náhradu škody. Žiadal náhradu škody a nemajetkovej ujmy vo výške 1 633 751 eur,“ spresnil Grendel.

Valko bol spolu s podnikateľom Ladislavom Rehákom obvinený z vydierania bratov Vittekovcov, ktorí pre Rehákovcov vykupovali pozemky. Polícia najskôr zatkla Reháka a jeho synov za vydieranie účtovníčky jednej zo svojich firiem. Neskôr sa zistilo, že im v skutočnosti dlhovala peniaze. V policajnej cele sa v tom čase na istý čas ocitol aj sám Valko. Ministerstvo potvrdilo, že s Valkom začali rokovania o mimosúdnej dohode.

Polícia po zatknutí Valka v roku 2006 vykonala u advokáta v jeho kancelárii domovú prehliadku, kde mu prezreli spisy aj počítače. Valko sa na tento zásah sťažoval, lebo polícia prezerala aj záznamy o jeho klientoch, na čo podľa právnika nemala oprávnenie.

72 debata chyba