Útočník v Srbsku postrieľal trinásť ľudí

Šesťdesiatročný muž v utorok v Srbsku zavraždil šesť mužov, šesť žien a dvojročné dieťa. Informuje o tom spravodajský portál srbského denníka Blic.

09.04.2013 09:01 , aktualizované: 14:25
debata (14)

K tragédii došlo ráno v dedinke Veľká Ivanča neďaleko hlavného mesta Belehrad. Obeťami majú byť susedia podozrivého páchateľa. Strelca identifikovali ako Ljubišu Bogdanovića.

Podľa policajného riaditeľa Miodraga Veljoviča 12 ľudí zomrelo okamžite a jeden podľahol zraneniam v nemocnici. Páchateľ pochádzal z pokojnej rodiny a nemal žiadny policajný záznam. Zbraň, ktorou zabíjal, vlastnil legálne. „Uvidíme, aký bol motív brutálnych vrážd, všetci sme jednoducho v šoku,“ povedal podľa srbskej televízie RTS.

Ďalšie televíziu B92 Veljovič spresnil, že útočník, ktorý sa v rokoch 1991–1995 zúčastnil bojov v Chorvátsku, vraždil v piatich domoch a jeho obeťami boli hlavne príbuzní a susedia. Väčšinu obetí zabil v spánku strelou do hlavy. Vražednou zbraňou bola poloautomatická pištoľ kalibru deväť milimetrov.

Hovorkyňa záchrannej služby Nada Macurová RTS oznámila, že všetky tri hospitalizované osoby sú oživované na anesteziologicko-resuscitačnom oddelení. Uviedla tiež, že páchateľ od 4:30 do 05:00 SELČ vrážal postupne do domov vo svojom susedstve a zabíjal ľudí. Podľa informácií, ktoré má k dispozícii, útočník nebol duševne chorý.

Susedia tvrdia, že vrah bol milý a mierny človek. Podľa belehradského denníka Blic prezradili, že najprv zabil doma syna a matku a potom zamieril k susedným domom, v ktorých spáchal masaker. Jeho žena medzitým zavolala políciu. Jej muž sa vrátil, práve keď hovorila s niektorým policajtom, a vystrelil na ňu.

„Bol to dobrý človek a každý z nás by mu otvoril. Neviem, čo sa stalo,“ povedal podľa agentúry AP obyvateľov obce Radovan Radosavljević.

„Keby ho (policajti) nezastavili, pozabíjal by nás všetkých,“ dodal ďalší sused Milan Kostadinović.

Bogdanović a jeho syn vraj vlani prišli o prácu v jednej slovinskej firme.

14 debata chyba